Puma yavrusunun ismini halk belirledi

Yaklaşık 3 ay önce dünyaya gelen puma yavrusuna, internet üzerinden düzenlenen ankette en çok beğeni toplayan "Pamir" adı verildi.

Puma yavrusunun ismini halk belirledi
25 Ocak 2015 - 20:16 - Güncelleme: 25 Ocak 2015 - 21:03
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda yaklaşık 3 ay önce doğan puma yavrusuna, internette düzenlenen ankette en çok beğeni toplayan ''Pamir" adı verildi.
 
Tesisin Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel tasarlanan barınaklardaki hayvanların bakımının en üst seviyede devam ettiğini söyledi.
 
Hayvanat bahçesindeki puma ailesinin giderek çoğaldığını belirten Aydın, “Bunun nedeni; hayvanın bir sponsoru, onu evlat edinmiş bir kurum var" dedi.
 
Kurumların desteklerinden dolayı hayvanlara daha iyi koşul ve standartlarda bakıldığını anlatan Aydın, belki de gelecek yıllarda bir veya iki yavrunun daha dünyaya geleceğini, böylece puma popülasyonuna az da olsa katkıda bulunabileceklerini vurguladı.
 
Aydın, yaklaşık 3 ay önce doğan yavru pumaya isim vermek için hayvanat bahçesinin internet sitesinde anket düzenlediklerini dile getirerek, "Pamir adını bize Van'da yaşayan bir ailemiz, telefon vasıtasıyla ulaştırdı. 'Pamir, Himalaya Dağları'nda bir yaylanın ismidir. Puma yavrumuzun isminin bu olmasını istiyoruz' diye iletmişti. Biz de bunu şıklardan biri olarak koyduk. Daha sonra internet sitemizde, sosyal medya alanlarımızda ve bize gelen telefonlarda en çok oyu alan isim Pamir oldu. Biz de artık yavru pumamızı Pamir ismiyle çağırmaya başladık" diye konuştu.
 
İlk 6 ay sadece annesiyle yaşayacak
 
Pamir ile hayvanat bahçesindeki puma sayısının 4'e çıktığı bilgisini veren Aydın, bundan önceki son yavrunun iki yıl önce doğduğunu hatırlattı. Aydın, şunları kaydetti:
 
"Uzun süre annesi onu kabul etti ve baktı. Daha sonra babayla tanıştırdık ve baba da kabul etti. Anne, baba ve yavru bir arada yaşamaya başladılar. Kısa süre sonra anne tekrar hamile kaldı ve Pamir dünyaya geldi. Anne ile Pamir ayrı, baba ile ağabeyi ayrı yaşıyor. İlk 6 ay böyle olmak zorunda. Daha sonra tel örgü arasında babayla tanışması başlayacak. Bu da aşağı yukarı bir ay sürüyor. Baba kabul ettiği andan itibaren tüm pumalarımız bir arada yaşayacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum