Koca'yı vuran katil zanlısı suçunu itiraf etti

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın 2 katil zanlısından biri suçunu itiraf etti.

Koca'yı vuran katil zanlısı suçunu itiraf etti
04 Eylül 2015 - 00:14 - Güncelleme: 04 Eylül 2015 - 00:54

~~Edinilen bilgilere göre, AK Parti eski Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, toplanan deliller ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan Cinayet Büro dedektifleri Diyarbakır dışında tespit edilen ve gözaltına alınan 2 katil zanlısının Diyarbakır Emniyet Müdürlüğündeki işlemi sürüyor.

ZANLILAR TÜM DETAYLARI SAVCIYA ANLATTILAR
 Diyarbakır'a getirilen Bilgin B. (19) ile Mustafa A. (46), Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Şüphelilerin sorgusu Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılırken cinayete ilişkin tüm detayları anlattılar.
 Cinayeti azmettirdiği illeri sürülen ve gözaltına alınan Mustafa A. emniyette savcıya verdiği ifadesinde, İstanbul'da bir otobüs firmasında kaptan olarak çalıştığını belirterek, "2014 yılında M.S.F. isimli bir emlakçı ile tanıştım.

Bana Yunus Koca'nın yakın bir arkadaşının kızını iğfal ettiğini ve aynı zamanda PKK'ya tıbbi yardımda bulunduğunu söyledi. Sık sık görüşmeye başladık. 2-3 ay sonra bana bu işi yapıp yapmayacağımı sordu. Maddi sıkıntılarım olduğunu biliyordu. Bana Yunus'un fotoğrafını gösterdi. Bu işten alacağım paranın yarısı, yani 50 bin lira bana yetiyordu.

Bu para ile ideallerimi gerçekleştirecektim. Bana en baştan 100 bin lira vereceğini söylemişti. Ofisine gittiğimde bana tabanca ve 2 bin lira masraf verdi. Otogarda Cavit Sivri adına bilet aldım ve Diyarbakır'a geçtim, Diyarbakır'a geldikten sonra eczanenin yerini öğrendim ve sonra eczaneye giderek Yunus ile görüşmek istediğimi söyledim. Yunus'un olmadığını ve birazdan geleceğini söylediler. MİT'ten geldiğimi söyleyince beni oturmak için buyur ettiler. Sonra geleceğimi söyleyip ayrıldım.

Her gün eczaneyi ve Yunus'un evini gözetliyordum. Eczaneye gitmek istiyor bir türlü gidemiyordum. Sonra otele giderek neden gördüğüm halde Yunus'u vuramadığımı düşündüm. Diyarbakır'da telefonum sürekli kapalıydı. Bu şekilde her gün eczane önüne gidip gözetledim. Eczaneyi gözetlemeye giderken yakında bulunan türbede Kur’an okuyan kadınlara para verdim. Türbenin etkisinden olup olmadığını bilmiyorum ama ben yerimden kıpırdayamadım. Bir türlü eczaneye gidemedim.

Poşetteki silaha mermi sürdüm. Ama bir türlü kalkamadım. Sanki biri beni engelliyordu. Otelin yanında kabirler olunca oteli değiştirmeyi düşündüm ama vazgeçtim. Silah, mermi, her şey hazır olmasına rağmen elim kolum bağlandı. Defalarca kendisini vurabilecekken vicdanen yapamadım. Öğleden sonra tekrar eczaneye gittim. Yunus'u sorduğumda yine olmadığını söylediler. Kendimi sorguladım ve İstanbul'a dönmeye karar verdim" dedi.


İfadesinde cinayete ilişkin tüm detayları anlatan Bilgin B. ise sorgusunda şunları söyledi:
 "Öldürdüğüm Yunus Koca'yı tanımıyorum, Esenler Otogarı'nda muavinlik yapıyorum. Cavit Sivri'yi de otogardan tanıyorum. En son kendisini otogarda gördüğümde Yunus isimli bir kişiyi namus yüzünden vuracağını söyledi.

Yunus'un bir kıza tecavüz ettiğini ve onu araştırmak için Diyarbakır'a gittiğini söyledi. Bir gün sonra otogarda Cavit ile görüştüğümüzde Diyarbakır'da bir adam kaldıracağını, bu şahsın bir arkadaşının kızına tecavüz ettiğini, namus meselesi olduğunu söyledi. Ben de namus meselesi olduğundan Diyarbakır'a gitmeyi kabul ettim. Gittiğimizde bana Yunus'un ev ve işyerini gösterdi.

Buralarda keşif yaptık. Yunus gelince evinin önünde elimi belime götürdüm ama silah çekemedim. Çünkü cesaret edemedim, panikledim. Akşam Cavit işi bitirmemi söyledi. Beni her gönderdiğinde 'Kafasına 3, kalbine 1, cinsel organına 1 el sıkacaksın. Geriye kalan kurşunu arkadan saldıran olursa sıkarsın' diye telkinde bulunuyordu.28 Ağustos günü internetten nöbetçi eczaneleri araştırdım ve Koca Eczanesi'nin nöbetçi olduğunu tespit ettim. Gece eczane çevresine gidip 02.00 sıralarına kadar bekledik. Vurma fırsatımız olmayınca otele döndük. Sabah 05.00'da Cavit beni tekrar eczaneye gönderdi. Bu sırada Yunus yalnız başına eczaneden çıktı ama yine vuramadım.

Cavit Mersin'e gideceğini söyleyerek ayrıldı. Cavit geldiğinde bana bir sürprizi olduğunu ve hediye aldığını söyledi. İki tane bira alıp otele gittiğimde bana peçete içinde 10 adet cesaret verici hap gösterdi. Olay günü bana cesaret hapı içirdi. Daha sonra eczaneye girerek şahsı görmek için ağrı kesici hap aldım. O sırada Yunus dışarı çıktı. Arabanın yanına yaklaşınca 3 el ateş ettim. Yere yığıldıktan sonra 1 el daha ateş ettim. Kaçarken şapkamı attım ve Cavit'i arayarak işi bitirdiğimi söyledim. Otobüse binip yola çıktık. Kayseri'de dinlenme tesisinde durduk.

Cavit'e silahın tutukluk yaptığını söyledim. O da suikast silahının hiçbir zaman tutukluk yapmayacağını söyleyerek havaya bir kez ateş etti. Tekrar yola çıktık ve Kayseri yakınlarında polis otobüsü durdurarak bizi yakaladı. Cavit ile İstanbul'da bir ev kiralayıp birlikte soygun yapacaktık. Yunus Koca'yı ben öldürdüm. Cavit tarafından bilinçsizce kullanıldım, kandırıldım, pişmanım" şeklinde ifade verdi.

Öte yandan gözaltı süreleri uzatılan zanlıların örgüt bağlantılarını araştırırken olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma tüm yönüyle devam ediyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ
AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı ve eczacı Yunus Koca, 31 Ağustos'ta merkez Yenişehir ilçesindeki iş yerinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum