Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı kuşattı

Husiler Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı kuşattıYemen'de Husiler tansiyonu giderek yükseltirken, bölgeden bir kuşatma haberi daha geldi. Husi militanlarının Sana'daki Hava kuvvetleri Komutanlığı'nı kuşattığı bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı kuşattı
25 Ocak 2015 - 19:10

Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi mensubu militanların ülkede kontrol sağlaması çabaları devam ediyor. Başkent Sana'daki Hava kuvvetleri Komutanlığı yerleşkesine giren militanların muvazzaf subayların ofise girmesini engellediği belirtiliyor.

İsminin verilmesini istemeyen bir askeri kaynaktan edinilen bilgilere göre Husiler Yemen Hava Kuvvetleri binasında görevli Kaptan Pilot Raşid el-Cenad'ın ofisine girmesini engellediği belirtildi.

Husilerin komutanlık çevresindeki hareketliliğinin devam ettiği ifade ediliyor.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla tırmanmıştı. Daha sonra taraflar arasında anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.

Daha sonra Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği ve mutabık olunan anlaşmalara uymadığı" gerekçesiyle önceki gün istifasını Cumhurbaşkanı Hadi'ye sunmuştu. Hadi de bu gelişmenin ardından kısa süre sonra istifa etmiş, Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai Rai ise Hadi'nin istifasını reddederek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum