Yunus Kaçmazer

Yunus Kaçmazer


YEREL SEÇİM YARIŞINDA SULTANGAZİ

04 Mart 2024 - 22:24

YEREL SEÇİM YARIŞINDA SULTANGAZİ 
31 mart mahalli idareler seçimlerine giderken her il ve ilçe gibi, sultangazi’de de yarış çekişmeli geçmektedir. Ama şunu belirtmek isterim ki Sultangazi’ de sanki seçim yokmuş gibi durgun bir hava var. Tüm siyasi partilerin adayları etkin olmayan bir seçim kampanyası süreci geçirmekte. Geçtiğimiz cumartesi günü Ak parti İBB Adayı Murat Kurum 15 Temmuz Şehitler Meydanın da bir miting gerçekleştirdi. Şaşırtıcı ve ilginç olan şudur ki, Ak parti İlk defa meydanı dolduramadı. 16 yıldır sultangazi’de oturuyorum, çok seçim gördüm, 4 yıllık siyaset hayatımda da gördüm fakat Ak partiyi bu kadar güçsüz görmedim. İşin ilginç tarafı rakipleri de güçlü bir sıçrama gösterememekte. Yeniden Refah Partisi ve Cumhuriyet Halk partisinin bir atağı olsa da, siyasal iletişim ve tanıtım stratejilerinde başarısız bir görüntü çizmekten geri durmuyor. Bakınız! sahada güçlü olabilirsiniz. Ama sahadaki gücünüzü doğru bir siyasal iletişim ve tanıtım ile yüzbinlere ulaştıramazsanız başarılı olamazsınız. Bugün sokaktan rastgele 10 kişi çevirsek mevcut belediye başkanı Sn. Abdurrahman Dursun dan memnun olmadıklarını söyleyecekler. Sebebi ise insanlara samimi gelmemesindendir. Bunun dışında çokça eksiklikleri ve hataları sıralayacaklardır.
Özellikle Yeniden Refah Partisi’nin etkin ve bazı radikal , popülist çıkışları seçmende karşılık bulsa da, tanıtım ve siyasal iletişim alanında geride kaldıkları için  reaksiyon gösteremiyorlar. Bunun bir sebebi de genel merkezlerinin seçim kampanyasının sultangazi seçmen sosyolojisine hitap etmemesidir. Yeniden Refah Partisi Sultangazi adayı sn. Yasin kul genel merkez seçim kampanyası dışında, ek olarak bireysel bir seçim kampanyası oluşturamazsa kazanma olasılığı düşük gözüküyor.  
Ama bir gerçek var ki sultangazi’de seçim Akp ve Yrp arasında geçecektir. 
Şuan sultangazi sahasında durgun ama rekabetin hat safhada olduğu bir ortam olsa da, çalkantılı günlerin bizi beklediği aşikârdır. 31 mart mahalli idareler seçimleri ne getirir, ne götürür kestirmek zor olsa da, Ak partiyi daha çok zor günlerin beklediği gerçeği apaçık ortadadır. 

Saygılarımla...