21 ilde çıkan 79 yangının 66'sı kontrol altına alındı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelinde 28-29-30 Temmuz'da çıkan yangınlara ilişkin son durumu gösteren bir tablo yayınladı.
Ege ve Akdeniz bölgelerinde çıkan yangınlar, Türkiye'yi üzüntüye boğdu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelinde 28-29-30 Temmuz tarihlerinde çıkan yangınlara ilişkin son değerlendirmeleri paylaştı.
21 İLDE ÇIKAN 79 YANGININ 66'SI KONTROL ALTINDA
"Bu savaşta başta orman kahramanlarımız, kamu kurumlarımız ve tüm halkımız, cansiperane, özenle, tüm gücümüzle geleceğimiz için savaşıyoruz." ifadesini kullandı.
Orman Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, 21 ilde çıkan 79 yangının 66'sının kontrol altına alındığı belirtildi.
"CANIMIZ YANIYOR, SÖNDÜRECEĞİZ"
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında yangınlarla ilgili bir tablo da paylaşan Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:
"Bu savaşta başta orman kahramanlarımız, kamu kurumlarımız ve tüm halkımız, cansiperane, özenle, tüm gücümüzle geleceğimiz için savaşıyoruz. Tüm Türkiye'nin duaları bizimle. Canımız yanıyor. Söndüreceğiz."
TABLO PAYLAŞTI
Orman Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan tabloda; Kaysei, Edirne, Kütahya başta olmak üzere, 21 ilde çıkan yangınların 66'sının kontrol altına alındığı ve 13 yangının ise devam ettiği yer aldı.
SÖNDÜRÜLEN YANGINLAR
Tabloya göre, söndürülen yangınlar şu şekilde sıralandı;
- Kayseri-Yahyalı
- Manisa-Soma
- Kütahya-Emet
- Balıkesir-Merkez
- Kilis-Merkez
- Kocaeli
- Kocaeli-Derince
- Kastamonu-Taşköprü
- Sakarya
- İstanbul
- Hatay- İskenderun
- Bursa-Keleş
- Diyarbakır-Dicle
- Karaman-Merkez
- Çanakkale-Keşan
- Kırklareli-Vize
- Elazığ-Kığı
DEVAM EDEN YANGINLAR
Tabloya göre, söndürme işlemleri devam eden yangınlar ise şu şekilde sıralandı;
-Adana
-Osmaniye
-Antalya
-Mersin
-Muğla
-İzmir










YORUMLAR