3. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda Dereceye Girenler Ödüllerine Kavuştu

Sultangazi Belediyesi’nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği 3. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda dereceye giren çocuklar törenle ödüllerine kavuştu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, çocukları tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

3. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda Dereceye Girenler Ödüllerine Kavuştu
01 Nisan 2022 - 23:55 - Güncelleme: 02 Nisan 2022 - 00:00
Sultangazi Belediyesi’nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği 3. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda dereceye giren çocuklar törenle ödüllerine kavuştu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, çocukları tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

Çocukları dijital ekranların zararlı etkilerinden korumak adına, akıl ve zeka oyunları oynamaya teşvik etmeyi amaçlayan Sultangazi Belediyesi, bu yıl 3.sü gerçekleşen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın finalini özel bir ödül töreniyle yaptı. İlk ve Orta Okul olmak üzere iki seviyede, takım ve bireysel kategorilerinde gerçekleşen turnuvanın kaybedeni olmadı.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'un ev sahipliğinde gerçekleşen törene AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, şube müdürleri, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile danışmanları, muhtarlar, turnuvaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Eğitimin En Önemli Parçası: İyi Ahlâk

Salonu dolduran pırıl pırıl miniklerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Hepinizin çok akıllı ve zeki olduğundan son derece eminiz. Bizler bugün, bu kaybedeni olmayan turnuvada dereceye giren yavrularımızı ödüllendirmek istedik. Akıllı olmak, zeki olmak elbette önemlidir, fakat eğitimin en önemli boyutu iyi ahlâktır. İyi ahlâk, kültürümüzün, köklü medeniyetimizin bir parçasıdır. Yavrularımızın en iyi eğitimi alırken iyi ahlâk sahibi bireyler olarak yetişmesi için büyük gayretle çalışıyoruz." dedi.

Kâşif Çocuk

Konuşmasının devamında özel bir projenin müjdesini veren Başkan Dursun, "Yakında, Kâşif Çocuk isimli projemizi hayata geçireceğiz. Bu projeyle, üstün zekâlı çocuklarımızı erken yaşlarda tespit edip özel bir eğitim kapsamına alacağız. Üstün zekâlı çocukların eğitimi, ülkemizin geleceği için büyük önem taşımaktadır. Çünkü, bu çocukları doğru eğitimle buluşturursanız ileride ülkemiz adına çok büyük işlere imza atabilirler. Fakat, eğer bu çocukları tespit edemez ve onlara gereken eğitimi sağlayamazsanız, bu büyük potansiyeli harcamış olursunuz. Bizler de buradan hareketle, 4 - 8 yaş aralığındaki üstün zekâlı çocuklarımızı, Kâşif Çocuk projemiz ile tespit edip onları özel bir eğitimle buluşturacağız." dedi.

Avrupa Yakasının En Büyüğü Sultangazi'de!

Sultangazili çocukların en iyi imkânlarla eğitim almaları için büyük çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Dursun, "Şu an bulunduğumuz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi'nin çatı katında yer alan Planetaryum, Avrupa yakasının en büyük planetaryumudur. İstanbul'da 3 planetaryum var ve bunlardan biri Sultangazi'de bulunuyor. Yavrularımızın astronomi, fizik alanlarında en nitelikli eğitimi alması için bu planetaryumu Sultangazimize kazandırdık. Bünyesindeki çok boyutlu ekranlarla, son derece gerçekçi görüntüler sunabilen bir uzay evi burası. Aynı anda 30 - 35 kişinin eğitim alabileceği bir kapasiteye sahip. Bizler, bu ve benzeri projelerimizle, Sultangazi'yi eğitimde ileriye taşımak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İyinin İçinde En İyiyi Bulmak

AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Sultangazi'deki eğitim çalışmalarına dikkat çekerek, "Sayın Belediye Başkanımız ve ekibi, eğitim alanında çok önemli projelere imza atıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş ise, "Akıl, iyiyle kötüyü ayırt etmeye yarar. Fakat bu, yeterli değildir. Akıl, iyinin içinde en iyiyi bulmaktır. Bugün, beynimizi ve zihnimizi güçlendiren akıl ve zeka oyunları üzerine düzenlenen turnuvanın ödül törenindeyiz. Emeği geçen Sayın Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Dursun, beraberindekilerle, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Bu anlarda, miniklerin yanı sıra öğretmenlerinin  mutluluğu görülmeye değerdi. Tören, bu renkli görüntülerle son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum