AGD İSTANBUL İL TEŞKİLAT EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi il teşkilat eğitimi bütün teşkilat mensuplarının katılımıyla Arnavutköy’deki eğitim merkezinde gerçekleştirdi.

AGD İSTANBUL İL TEŞKİLAT EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
07 Aralık 2021 - 13:19 - Güncelleme: 07 Aralık 2021 - 13:27

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi il teşkilat eğitimi bütün teşkilat mensuplarının katılımıyla Arnavutköy’deki eğitim merkezinde gerçekleştirdi. İl teşkilat eğitimine il başkanlık divanı üyeleri, il yönetim ve yürütme kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve teşkilatları ile mahalle teşkilatları katıldı.
Milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdüren AGD İstanbul Şubesi il teşkilat eğitimi geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan eğitim, AGD İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Yaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasına yakın zamanda vefat eden teşkilat mensuplarını anarak başlayan Yaroğlu, ölümün bu dünyanın bir hakikati olduğuna vurgu yaptı. İstanbul teşkilatlarının hakkı üstün tutmak için var gücüyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yaroğlu, şunları söyledi:
“Bizler Millî Görüş fikriyatının gençlik teşkilatları olarak iyiliğin inşasında kendimizi görevli hissediyoruz. Tarihin bizden önceki büyüklerimize yüklediği bu görevi, bugün bizler omuzlamış durumdayız. Aldığımız görevleri hakkıyla yerine getirmek için gece gündüz, sabah akşam, yaz kış durmaksızın hep birlikte çalışacağız. Rabbimizin emir ve yasaklarını muhataplarımıza çağın diliyle aktaracağız. Gidişatın kötü olması, gelecekten ümitvar olmamız için engel olamaz. Kötülüğün mutlaka hüsrana uğrayacağına ve iyiliğin hakim olacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle yaptığınız hayırlı çalışmalarda rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.”
BATI METODOLOJİSİNDEN KURTULMAMIZ LÂZIM
Eğitime katılan Klinik Psikolog Mürşid Ekmel AYBEK ise ülkemizdeki eğitim metodolojisinin Batı kaynaklı olmasından dolayı toplumda sancılar yaşandığını dile getirdi. Ailelerin de çocukların ve gençlerin yetiştirilmesinde uygulanagelen yanlış metotları kullandığını dile getiren Aybek, Batı’dan gelen bu yanlış uygulamaların tehlikelerine karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. 
“TEBLİĞDE ÜSLUP ÖNEMLİDİR”
Millî Gazete yazarı Mahmut Toptaş da AGD’nin eğitime katılarak bir konuşma yaptı.  Toptaş, Fatiha suresini okurken her gün Rabbimize “Yalnız ve ancak sana kulluk ederiz” diye söz verdiğimizi dile getirdi. Tebliğde üslubun önemine dikkat çeken Toptaş, Peygamber Efendimiz’in hayatından örnekler sundu. Peygamber Efendimiz’in “Hiçbir canlıyı zehirle öldürmeyin” şeklinde buyurduğunu söyleyen Toptaş, şöyle konuştu:
“Bugün yapılan bilimsel çalışmalarda canlıların zehirle öldürülmesinin çevreye büyük zararlar verdiği ortaya çıkıyor. Biz 1400 yıl evvelinden bu konuda bizi uyaran Peygamber Efendimiz’e kulak vermiş Müslümanlar olarak bunları yeni öğrenmiyoruz. Biz Allah ve Resulünden gelen emirleri uygulamakla görevliyiz. Bunların nedenini sorgulamayız.”
CİHATLA GEÇEN BİR ÖMÜR: OĞZUHAN ASİLTÜRK
Millî Görüş Hareketinin önemli isimlerinden ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı görevini yürütürken hakkın rahmetine kavuşan Oğuzhan Asiltürk’ü anlatmak için il teşkilat eğitime katılan Murat Asiltürk, AGD’nin üstlendiği misyonun önemine değinerek başladığı konuşmasında babası Oğuzhan Asiltürk’ün bir cihat eri olarak önemli çalışmalar yaptığını anlattı. “Oğuzhan Asiltürk, insanlığın kurtuluşu için hayatını bu yola vakfetti. İnandığı değerleri savunmaktan ve söylemekten hiç geri durmadı. Ülkemizin dünya üzerinde hak ettiği yere gelmesi için mücadele etti” diye konuşan Asiltürk, şöyle devam etti:
“Erbakan hocamızla birlikte uzun bir yol yürüyen Oğuzhan Asiltürk, gençlik yıllarından vefatına kadar Millî Görüş fikrine hizmet etti. Devlette bakan olarak görev yaptığı zamanlarda da diğer zamanlarda da amacı bu ülkenin gelişmesiydi. Biz kendisini iyi bir Müslüman olarak tanıdık. Ölüm bu hayatın bir geçeğidir. Rabbimiz hepimizi cennetinde buluştursun.”
İl teşkilat eğitimi değerlendirmelerin yapıldığı son gündem maddesiyle birlikte sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum