AGD Senin Gözünden Mekke'nin Fethi Yetenek Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği, AGD Senin Gözünden Mekke’nin Fethi Yetenek Yarışması Düzenliyor. Ödüllü yarışmaya lise öğrencileri katılabilir.

AGD Senin Gözünden Mekke'nin Fethi Yetenek Yarışması
17 Aralık 2020 - 15:16 - Güncelleme: 17 Aralık 2020 - 15:20

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü Djı Tello Drone
İkincilik Ödülü Sjcam Aksiyon Kamera
Üçüncülük Ödülü Xiaomi Akılla Saat
İlk Ona Giren Katılımcılara 1 Yıllık Genç İstikbal Dergisi Aboneliği
Her yıl Anadolu Gençlik Derneği(AGD) şubeleri tarafından yapılmakta olan Mekke’nin Fethi programı, mevcut şartlar sebebiyle bu yıl online olarak yapılacaktır. Mekke’nin Fethi programının daha geniş çevrelere ulaşması ve lise gençliği ile etkileşimi artırmak için hazırlanan yarışma yönergesi aşağıda ifade edilmiştir.
Yarışma
“Senin Gözünden Mekke’nin Fethi” yarışması 14-25 Aralık tarihleri arasında yapılacaktır. Mekke’nin Fethi’nin anlam ve önemini en iyi şekilde ifade edebilmek, duyurusunu yapabilmek, geniş bir katılımcı kitlesine ulaşabilmek için gençlerimizden kendi bakış açıları ile çeşitli formatlarda içerikler üreterek [email protected] adresine göndermeleri isteniyor. Yarışma katılımcıları, görevli olan olmayan lise gençliği ve liseler komisyonları olacaktır. Hazırlanan içerikler 25 Aralık saat 23.55’e kadar yukarıda verilen e-posta adresine gönderilmelidir. Gönderilen içerikler etkileyicilik, samimiyet ve duygunun izleyene yansılatılabilirliği ölçüsünde değerlendirilecektir. Aşağıda örnekleri verilen içerik başlıklarının hepsi tek kategoride değerlendirilerek yarışma kazananlarına belirlenen ödüller verilecektir.


Yarışma İçerikleri
• Video
Mekke’nin Fethinin anlam ve önemini vurgulayan, 1 dk’yı geçmeyen, bir söz, hadis, ayet paylaşımı yapılabilecek, mesaj verilebilecek, güzel bir görüntüye sahip video içerikler düşünülebilir.
• Animasyon veya GIF
İlgili programlar (Animate, After Effects, Flash vb.) kullanılarak, Mekke’nin Fethi, hissettirdiği duygu ve düşünceler bir GIF ile veya 5 dk’yı geçmeyen, gündem ile ilgili bir animasyon ile ifade edilebilir.
• Şiir
Hz. Muhammed (sav), Mekke’nin Fethi, Sahabe vb. konuları içeren bir şiir yazılabilir.
• Ezgi ve Şiir Dinletisi
Hz. Muhammed (sav), Mekke’nin Fethi, Sahabe vb. konuları içeren bir kaside, naat vb. şiir ya da metin türleri uygun bir fon müziği ile okunarak kayda alınabilir.

• Kısa Film
Mekke’nin Fethi, İslam, hoşgörü vb. konularda hazırlanan bir senaryo ile 10 dk’yı geçmeyen bir kısa film çekilebilir.
• Kurgulanmış Video (Sosyal Medya içerikleri formatında olabilir.)
Mekke’nin Fethi’nin hissettirdiği duygu ve düşünceler, verdiği mesajlar ve günümüz dünyasına yansımaları ile ilgili hoşgörü, merhamet, kardeşlik vs. temalı videolar hazırlanabilir. Bu videolar hazırlanırken sosyal medyada yaygın olan konseptler düşünülebilir.
• Slogan ve Grafiti
Mekke’nin Fethi, Hz. Muhammed (sav), sahabe, hoşgörü, merhamet, kardeşlik vb. konuları gündeme getiren vurucu, az ve öz, mesaj verici ve düşündürücü sloganlar oluşturulup pankart şeklinde, çarşafa yazılarak ya da uygun duvarlara grafiti yapılarak video çekilebilir.
• Resim, Çizim
Mekke’nin Fethi’ni gözünüzde canlandırdığınız şekilde kağıda resmedebilir veya ilgili programlar (Photoshop, Illustrator, CorelDraw vb.) kullanılarak çizim yapılabilir.
• Ezan Okuma
Mekke fethedildikten sonra okunan ilk ezanı hatırlatma düşüncesiyle ezanı şerif okunarak video çekilebilir.
• Enstrüman Çalma
Mekke’nin Fethi ile ilgili ezgi, marş, ilahi, fon müziği vb. eserler bir enstrüman ile çalınarak kayda alınabilir.
• Kabe Maketi veya Yapbozu
Çeşitli internet sitelerinde satılan 3 boyutlu Kabe maketi veya yapbozları satın alınarak, sabit bir açıdan video kaydı veya çeşitli aralıklarla fotoğraf çekilerek tamamlanabilir. Bu çekilen video hızlandırılarak veya fotoğraflar birleştirilip bir video oluşturularak gönderilebilir.
Son Başvuru 25 Aralık 2020.

YORUMLAR

  • 0 Yorum