Eski AKP Milletvekili ve Anayasa hukukçusu Burhan Kuzu, Altınbaş Üniversitesi'nde15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Türkiye Darbeler, Demokrasi ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" panelinde açıklamalarda bulundu.
Darbe girişimi ve sonrasında yaşanan sürece dair değerlendirmelerde bulunan Kuzu, kendisini, "başkanlık modelinin Türkiye'deki kurucu babası" olarak nitelendirdi.
Daha önce ağır aksak giden bir demokrasiye sahip olduğumuzu ve bu konuda zaman zaman yaşanan darbelere rağmen yine de yol alındığını söyleyen Kuzu, başkanlık modeli sayesinde yeni dönemde demokrasinin daha da sağlam adımlarla ilerleyeceğini öne sürdü.
Yeni oluşturulan kabine sistemi hakkındaki görüşlerini de dile getiren Kuzu, şu ifadeleri kulalndı:
"Öncelikle kabine sistemi hepimize hayırlı uğurlu olsun. Malum başkanlık modelinin Türkiye'de kurucu babası benim. Onu da tevazu göstermeden söyleyebilirim. Bu sistem zaman içinde oturacak bir sistem. Bakanlıkların sayısını azalttık, kabineye siyasetten gelen de var, teknik kadro da var, üniversiteden de var. Yani başkanlık modelinin yapısına uygun karma bir kabine şekli ve başarılı olacaklarını düşünüyorum."







YORUMLAR