AKP'ye yakın medya bildiğiniz gibi! Yerli otomobil sözleri çarpıtıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun elektrikli yerli otomobil konusundaki düşünceleri ‘yandaş' diye niteledirilen AKP’ye yakın medya tarafından çarpıtılmaya devam ediyor.

AKP'ye yakın medya bildiğiniz gibi! Yerli otomobil sözleri çarpıtıldı
07 Ocak 2020 - 21:45

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, KRT TV'de canlı yayında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AKP iktidarına yakın, kamuoyunda 'yandaş' diye tarif edilen maksatlı yayın yapan basın kuruluşlarının Karamollaoğlu'nun elektrikli yerli otomobile ilgili konuşmasını çarpıtan bir tavır içinde hareket ettiği gözlendi. 

AKP iktdarının oy kaybetmeye başladığı andan itibaren elektrikli yerli otomobil fikrinin ortaya çıktığını, iktidarın daha önceki açıklamalarında da yerli otomobilin geçmiş yıllarda yollarda olacağına yönelik açıklamalar yaptığını aktaran Karamollaoğlu, "Bugünkü AK Parti 18 yıl sonra hâlâ umut satıyor. Bir 28 yıl daha gidelim diye. Elektrikli arabanın gündeme getirilmesinin ne mantığı var? Hem de birileri karşı çıkacakmış gibi bir tavır içindeler. Niye karşı çıksın ki kimse?" dedi."2011 YILINDA DA BİR ARABA YAPILMIŞTI"

Canlı yayında bir gazetecinin "siz arabayı beğenmediniz mi?" sorusuna çarpıcı ifadelerle karşılık veren Karamollaoğlu, "Arabayı beğenip beğenmemek değil. 2011 yılında da bir araba çıktı. Yine bir model yaptı ne oldu o arabaya merak ediyorum hakikaten" diye konuştu.

Ayrıca bir diğer gazetecinin 'yerliliğini mi sorguluyorsunuz?' sorusuna da cevap veren Karamollaoğlu, Hacettepe Üniversitesi tarafından yüzde yüz yerli imkanlarla yapılan elektrikli otomobile neden destek verilmediğine yönelik tepkisini "Sadece yerliliğini değil. Bir de neden bu kadar gecikecek? İkinci bir husus ise ben farkına varmamışım. Hacettepe Üniversitesi'nde bir grup akademisyen 3 sene önce dört dörtlük hem de tamamı yerli, elektrikli araba üretmişler. Motorda sıkıntı olmuş onun içinde destek istemişler hükümetten destek gelmeyince durmuş. Bunun da tamamı yerli, projesi de yerli. Onları altın madalya ile taltif etmeleri icap ederdi benim şahsi kanaatimce. 'biz yapmadık olur mu başkasına bu parsayı yedirir miyiz?' düşüncesiyle devlet ilerlemez ki" şeklindeki ifadelerle sürdürdü."YERLİ DİYE SÖYLEDİKLERİ ARAÇ 40 MİLYONA YABANCIYA YAPTIRILIYOR"

Diğer taraftan 27 Aralık 2019 tarihinde kamuoyuna tanıtılan elektrikli aracın 40 milyon dolara dışarı yaptırıldığını ifade eden Karamollaoğlu, konuya ilişkin açıklamalarına şöyle devam etti:"

"Şimdi yeniden bir araba o da 40 milyon dolara dışarıya yaptırılıyor. 5 tane model olacakmış elektrikli motor. Bu arkadaşların yanıldıkları bir şey var 'elektrikli motor ne ki. biz rahatlıkla yaparız' zannettiler. Hiç farkında değiller ki elektrikli motorların arabaya tam olarak adapte edilmesi tam olarak başarılamadı. Bu basit bir şey değil. Benzinli mazotlu motoru bundan kolay, şuanda hazır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum