Altın fiyatında hedef 350 lira!

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Altındaki bu yükseliş hem vatandaşı hem de kuyumcu sektörünü düşündürüyor.

Altın fiyatında hedef 350 lira!
19 Şubat 2020 - 17:53

Altın fiyatları günden güne değer kazanmaya devam ediyor. Özel günleri için altın alımı yapacak veya yatırım düşünen vatandaşlar piyasalarda yaşanan yükselişten dolayı tedirgin.

 

GRAM ALTIN 15 GÜNDE 17 LİRA YÜKSELDİ

4 Şubat 2020 tarihinde 298 lira bandında seyreden Gram altın fiyatı son yükselişle beraber 19 Şubat itibariyle 315 lira sınırına geldi. Gram altın 15 günde 17 lira birden yükselmiş oldu. Altındaki bu önlenemeyen yükseliş hem yatırımcıyı hem de kuyumculuk sektörünü zor durumda bıraktı.

Altındaki yükseliş hakkında konuşan FS Gold Kuyumculuk çalışanı Demhat Sayar, altına yatırım yapacaklar için tavsiyelerde bulundu.

 


KUYUMCU ESNAFI VE VATANDAŞ MEMNUN DEĞİL

Kuyumcu esnafı ve Altın uzmanı Demhat Sayar, "Altın fiyatları piyasalardaki son dalgalanmalardan dolayı rekor kırmaya devam edecek gibi görünüyor. Altının gram fiyatı çarşıdaki genel izlenim olarak 350 lira ve üzerinde seyredeceğini tahmin ediyorum. Ancak son dönemdeki altın fiyatlarıı hem satıcıyı hem de alıcıyı memnun etmedi. Düğünlerde eskiden 22 ayar bilezik tercih edilirdi, özellikle son aylarda düğün yapacaklar altında yaşanan yükselişten dolayı haklı olarak 14 ayar bilezik almak zorunda kalıyor veya 22 ayar 5 adet almak yerine 2 adet alabiliyorlar" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum