Anadolu Gençlik Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi Geleneksel Fetih Programında Buluştu.

Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi yüzlerce vatandaşın buluşmasına sahne olurken programda, "Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır” vurgusu yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi Geleneksel Fetih Programında Buluştu.
02 Ocak 2024 - 02:21 - Güncelleme: 02 Ocak 2024 - 02:33
Anadolu Gençlik Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi Geleneksel Fetih Programında Buluştu.

Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi yüzlerce vatandaşın buluşmasına sahne olurken programda, "Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır” vurgusu yapıldı.

Türkiye'nin 81 ilinde, yüzlerce ilçede, Avrupa ve Afrika ülkelerinde, KKTC ve Azerbaycan'da da organize edilen Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı, Gaziosmanpaşa'da da gerçekleştirildi. Programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa AGD Istanbul İl Başkan Yardımcısı ve eski ilçe Başkanı Mehmet Koç, AGD-MGV Gaziosmanpaşa Eski İlçe Başkanları Mustafa Akçay, Salih Polat, Mehmet Koç, Ahmet Durmuş, Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı İsa Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Hüseyin Aydoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcıları Mehmet Can Turan ile Muhammed Emin Topsakal, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Sinan Pamuk, Temiz Toplum Derneği Başkan Yardımcısı Kemalettin Karslı, İYFO Genel Sekreteri Necip Fazıl Aksoy, ESDER Başkanı İsa Maden ve çok sayıda STK temsilcisi ile protokol katılım sağladı.

Program Kurra Hafız Yusuf Özyurt'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

FİLİSTİN TOPRAKLARI ÜMMETİN MESELESİDİR

Açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Ali İhsan Er, Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programlarını yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Er, “Anadolu Gençlik Derneği’nin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı’nın bu yıl Siyonist İsrail’in her geçen gün artan zulümleri karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak ve ‘Aksa Tufanı’ ile başlayan kutlu direnişe destek olmak amacıyla ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ olarak Türkiye’de 81 il ve yüzlerce ilçede, Kıbrıs, Azerbaycan ile Avrupa’nın birçok noktasında binlerce kişinin katılımı ile icra ediyoruz. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın yeryüzüne hâkim olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Tüm kalbimizle inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Kudüs’ün işgal altında olması Araplarla İsrail arasında bir mesele de değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir” diye konuştu.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ

AGD’nin projelerinden bahseden Ali İhsan Er,  her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyor, insanlarımızın ve gençlerimizin Peygamberimizin hayatını daha yakından tanımaları ve hayatlarına tatbik etmeleri için vesile olmaya çalışıyoruz. Yüzme, binicilik, tarihi mekânları ziyaret, sportif müsabakalar, çadır kampları gibi etkinlikler ortaokullu, liseli gençler arasında kardeşlik, merhamet, paylaşmak gibi temel değerlerimizin kuvvetlenmesine katkıda bulunuyoruz.”

Program Kurra Hafız Mustafa Üstübi'nin Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Siyer-i Nebi ödülleri, ortaokul ve liseli gençlerin tiyatro gösterileri, Aktivist Musa Akkari'nin Filistin hakkında bilgilendirmesi, Cafer Beyazıt Yıldırım Hocaefendinin günün anlam ve önemine binaen gerçekleştirdiği konuşma ve ezgi Sanatçısı Ahmet Hakan Karagül'ün, fethe olan özlemimizi tazeleyen ezgileri ile program sona erdi.

Ayrıca programda katılımcılar arasından 1 umre ile 1 Kudüs Ziyareti çekilişi gerçekleştirildi.

Yine programda şehitlerimiz ve Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlar için dualar edildi. İsrail lanetlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum