Aşırı sıcaklar geri dönüyor

Yaz mevsiminde Türkiye aşırı sıcaklara karşı büyük bir sınav veriyor. Son günlerde sıcaklıkların düşmesiyle rahat bir nefer alınırken uzmanlardan kötü haber geldi. Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, Mısır'dan gelen sıcak hava dalgasının pazar gününden itibaren etkisini göstereceğini, bazı illerde hava sıcaklıklarının 46 derecelere yükseleceğini belirtti.

Aşırı sıcaklar geri dönüyor
10 Ağustos 2023 - 20:49 - Güncelleme: 10 Ağustos 2023 - 20:52
Geçtiğimiz hafta sıcak hava tüm Türkiye'de etkisini göstermişti. Hissedilen hava sıcaklığı 40-45 dereceleri görmüştü. Son günlerde hava sıcaklıkları düşüş göstererek mevsim normallerine dönmüştü.
 
NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, aşırı sıcakların geri döneceğini belirterek "Aşırı sıcaklar bitmedi, bir yenisine daha hazırlanıyoruz. Bu sefer pazar günü Mısır üzerinden gelecek. Mısır üzerinden geleceği için Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olacak. Bu sefer İç Anadolu'da sıcaklık rekorları kırılacak" uyarısında bulundu.
 
Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde hava sıcaklıklarının 40-46 dereceleri görebileceğini söyleyen Çalışkan, "Kayseri, Konya ve Nevşehir'de pazartesi günü sıcaklıklar 40 dereceyi aşabilir. Adana ve Kahramanmaraş 46 derecelere yükselecek. Bu yılın en sıcak günlerini Akdeniz ve İç Anadolu illerinde yaşayacağız" dedi.
 
Pazartesi’den itibaren 35'li dereceleri göreceğiz
 
Hava sıcaklıklarının Batı bölgelerinde de yükseleceğini belirten Çalışkan, "İstanbul ve Batı bölgelerinde de sıcaklık yükselecek. Pazartesiden itibaren 35'li dereceleri göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Meteoroloji'den yeni 'sıcak hava' uyarısı: 45 dereceyi görecek
Meteoroloji'den yeni 'sıcak hava' uyarısı: 45 dereceyi görecek
Çalışkan, sıcak hava dalgasının 4-5 gün etkisini sürdürmesini beklendiğini de belirtti.
 
İstanbul'da hava nasıl olacak
 
Hava sıcaklığının mevsim normallerine döndüğü İstanbul'da yer yer sağanak yağışın etkili olacağını söyleyen Çalışkan, "İstanbul'da hafif yağış başladı. Akşama doğru sağanağa dönecek. Hava daha serin olacak yağmur ara ara devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum