BAE yine Türkiye'yi hedef aldı: Türk ordusunun Katar'daki varlığı bölge için istikrarsızlık unsuru

BAE'nin Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'yi hedef aldı. Türk ordusunun Katar'daki varlığının bölge için istikrarsızlık unsuru olduğunu söyleyen Gardaş, "Bir önceki yüzyıla dayanan kolonyal ilişkileri yeniden üretmeye ihtiyacımız yok" dedi.

BAE yine Türkiye'yi hedef aldı: Türk ordusunun Katar'daki varlığı bölge için istikrarsızlık unsuru
11 Ekim 2020 - 18:24

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Türk ordusunun Katar'daki varlığının bölge için 'istikrarsızlık unsuru' olduğunu söyleyerek Katar'daki Türk varlığından rahatsız olduğunu dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE ATIFTA BULUNDU

Enver Gargaş, Türkiye'nin Katar'daki askeri varlığını gündeme getirdi. Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Gargaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Katar ziyareti sırasında, Türk ordusunun Körfez ülkelerini bir bütün olarak istikrara kavuşturmaya çalıştığını belirttiği açıklamasına atıf yaparak "Bu açıklama Türkiye'nin bölgesel rolü ile tutarsızdır" dedi.

"TÜRK ORDUSUNUN VARLIĞI İSTİKRARSIZLIK UNSURU"

Gargaş, Erdoğan'ın sözleri hakkında "Açıklamada dikkatler ziyaretin ekonomik nedenlerinden uzaklaştırmaya çalışılıyor ve açık olmak gerekirse Türk ordusunun Katar'daki varlığı bölgemizde bir istikrarsızlık unsuru" ifadelerini kullandı.

"Arap Körfezi'ndeki Türk askeri varlığı acil bir durumdur ve bölgede negatif kutuplaşmaya katkıda bulunmaktadır" diye kaydeden BAE'li bakan, "Bölgesel garnizonlara ve bir önceki yüzyıla dayanan kolonyal ilişkileri yeniden üretmeye ihtiyacımız yok" değerlendirmesinde bulundu. Gargaş bu sözleriyle geçtiğimiz dönemde normalleşme anlaşması imzaladığı ve Arap devletlerinin ve Filistin'in aleyhine işbirliği yaptığı İsrail'le görüşmelerini de meşru göstermeye çalıştı.

YUNANİSTAN İLE MISIR ARASINDAKİ ANLAŞMAYA DA DESTEK VERMİŞTİ

BAE Devlet Bakanı Enver Muhammed Gardaş, Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de saf dışı bırakmak için deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması imzalayan Yunanistan ile Mısır'a destek vermişti. Gardaş, Türkiye'yi hedef alarak söz konusu anlaşma için, "Uluslararası hukukun orman hukukuna karşı zaferi" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum