Bakan Kurum: Yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5. dünyada 12. sıradayız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Artık elektriğimizin yüzde 40’ını yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5. dünyada 12. sıradayız
19 Haziran 2022 - 08:10
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya’da Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu gala programına katılarak açıklamalarda bulundu.
 
“Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. dünyada 12. sırada”
Dünyanın iklim değişikliğinin yıkıcı sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığına değinen Bakan Kurum, “Bugün dünya ve ülkemiz, iklim değişikliğinin yıkıcı sonuçlarını yangınlarla, sellerle, heyelanlarla, müsilajla, derinden hissediyor. Türkiye olarak çalışmalarımızın odağına iklim değişikliği ile mücadeleyi, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerini koymuş durumdayız. İklim Şûramızı yine Konya’mızda ülkemizin tüm üniversitelerinin, iş insanlarının ve gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Şu an İklim Kanunu’na dair meclisimizin çalışmaları, olanca hızıyla devam ediyor. Tabi konu iklim olunca hem dünya hem de ülkemiz için ilk akla gelen başlık yenilenebilir enerjidir. Bugün Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. dünyada ise 12. sıradadır. Kurulu gücümüzü 20 yılda tam 5 kat artırdık. Artık elektriğimizin yüzde 40’ını yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz. Eski enerji kaynaklarının kullanımını azaltıyor, yeşil enerji kaynaklarımızı çeşitlendiriyoruz. İller Bankamızla içerisinde yenilenebilir enerjinin, yeşil altyapı sistemlerinin, çevreci yeşil dönüşümün olduğu yüzlerce projenin yanında duruyoruz. Yine yeşil dönüşüme katkı sağlamak adına arazi sağlamadan altyapı ve üst yapıya, yeni sanayi alanlarının inşasından danışmanlık desteklerine kadar her açıdan sanayicilerimizin ve iş insanlarımızın yanındayız” diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum