Bangladeş'te zulüm bitmiyor! Kamaruzzaman idam edilecek..

İslam düşmanı şer güçlerin sadık bir kuklası olan Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslami üzerinden amansızca sürdürdüğü 'müslüman avı' her geçen gün yeni kurbanlar alıyor.

Bangladeş'te zulüm bitmiyor! Kamaruzzaman idam edilecek..
06 Nisan 2015 - 18:04 - Güncelleme: 06 Nisan 2015 - 19:01

ABDUSSAMET KARATAŞ'IN ANALİZİ

 

Bangladeş'in şuurlu islam topluluğu Cemaat-i İslami'ye yönelik baskı politikalarınada sınır tanımayan işbirlikci Bangladeş hükümetinin yargı kanadı, bugün bir cemaat liderinin daha idam kararını onayladı.

Bangladeş'nin ulusal gazetelerinden The Daily Star'ın haberine göre  Bangladeş hükümetinin, ülkenin Pakistan'a karşı giriştiği bağımsızlık savaşında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında kurduğu Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, cemaat liderlerinden Kamaruzzaman hakkında kararlaştırılan idam kararını onadı.

Şahsına atfedilen 7 suçlamadan 5'inden suçlu bulunarak idama mahkum edilen Cemaati İslami  Genel Sekreter Yardımcısı Kamaruzzaman'ın infazının her an gerçekleşebileceği söyleniyor.

Son yıllarda Cemaati İslami üzerinde olağanüstü bir baskı kuran Bangladeş hükümeti, geçtiğimiz yıl cemaatin  lider kadrosundan Abdulkadir Molla'yı idam etmişti. Yaş haddinden idam cezası müebbete çevrilen 92 yaşındaki Gulâm Azam ise  geçtiğimiz ekim ayında hapishanede Rahmet-i Rahman'a kavuştu.

İşbirlikci Bangladeş hükümeti,  Cemaat-i İslami topluluğuna yönelik suçlamalarında, teşkilatın Bağımsızlık Savaşı'nda ülkelerine ihanet ettikleri gerekçesini öne sürüyor. Hindistan'ın teşvikleriyle 1971'de Pakistan'a karşı başlatılan Bangladeş ayaklanmasında Cemaat-i İslami hareketi  ayrılık kararına karşı çıkarak bölünmenin Hindistan ve bölgedeki şer ittifakının menfaatlerine  yarayacağını savunmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum