Bu saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez

DEVA Partisi Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Malatya’da geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan DEVA Partisi Pütürge İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Bu saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez
21 Nisan 2022 - 17:21 - Güncelleme: 21 Nisan 2022 - 17:23
‘Bu saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez’
 
DEVA Partisi Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Malatya’da geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan DEVA Partisi Pütürge İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ekmen’e DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Gezer ve Duygu Aydın Diri eşlik etti. Pütürge İlçe Binası önünde basın açıklaması yapan Ekmen şu ifadeleri kullandı:
 
‘Mülki amirlere ve adli makamlara teşekkür ediyoruz’
“Şahıs yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sürecindeki hassasiyetleri için başta Malatya Valisi, Pütürge Kaymakamı ve Emniyet Müdürü olmak üzere, savcı ve hakimlerimize teşekkür ediyoruz. Olayın aydınlatılmış olması, şahsın yakalanmış olması benzer bir olayın başka bir yere bir daha gerçekleşmemesi açısından önemlidir. Şahıs da suçunu itiraf etmiş ve partimizi hedef alarak saldırıda bulunduğunu kabul etmiştir.”
 
‘Saldırgan, bir yerlerden yönlendirilmiş bir tetikçidir’
“Şahsın bu saldırıyı tek başına, münferiden, başka hiçbir saik olmadan gerçekleştiğine dair beyanları tabii ki inandırıcı bulunmamıştır. İlçe başkanımızın bizzat tanımadığı, partimizle herhangi bir şekilde yolu kesişmemiş bu şahsın bir gece yarısı uzak bir noktadan gelerek namlusunu partimizin camına dayamak suretiyle ateş etmesi, daha sonra da delilleri ortadan kaldırmak amacıyla kovanları toplayıp cebine koyarak uzaklaşması planlı bir eyleme işaret eder. Bu planlı eylem ile bu şansın bu planlı eylemi gerçekleştirmesi ile için şahıs ve partimiz arasında bunu gerektirecek en küçük bir bağ olmadığına göre bu şahıs bir yerden yönlendirmiş bir tetikçidir.”
 
‘Tetikçiliği yaptıranların tespit edilmesini umut ediyoruz’
“Bu şahsı yakalayan ve adalet önüne çıkartan mekanizmaların bu şahsı bu saldırıya teşvik eden ve ona bu tetikçiliği yaptıran kişi ya da kişileri de tespit etmesini umut ediyoruz. Böylece sadece ilçe binamıza değil, Türk demokrasisine, Türk siyasi partilerin bütününü ve demokratik zemini hedef alan bu saldırıyı bütün boyutlarıyla aydınlatmış olurlar.”
 
‘Biz bu yola her türlü saldırıyı göze alarak çıktık’
“Gerek bu şahıs gerek bu şahsı partimize saldırı amacıyla örgütleyip gönderen kişi veya kişiler şunun farkında olsun: DEVA Partisi kadroları zaten yola çıkarken bu ülkenin içinde bulunduğu çıkmazı görerek, yardan ve serden vazgeçerek ve karşı karşıya kalabilecekleri her türlü saldırıyı göze alarak yola çıkmışlardır.”
 
‘Bu saldırı cesaretimizi arttırmıştır’
“Türkiye’nin herhangi bir yerindeki DEVA Partili bir teşkilat mensubunu böyle bir saldırıyla korkutacaklarını, yıldıracaklarını zannedenlerin bunun hiçbir anlamının olmadığını bilmeleri gerekir. Bu, tam aksine DEVA Partisi kadrolarının sorumluluğunu, heyecanını ve cesaretini artırmıştır. Bu ve benzeri olayların sadece Pütürge’de değil, Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir daha yaşanmaması için bir an önce bu iktidarı hükmetmekten uzaklaştırarak Türkiye'nin tam anlamıyla demokratik, çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü bir ülkeye dönüşmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatmıştır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum