Çavuşoğlu: Mısır, Bahreyn ve İsrail ile normalleşmek için görüşüyoruz

İktidarın attığı normalleşme adımları ile övünen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BAE, Mısır, Bahreyn ve İsrail ile temasların devam ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu: Mısır, Bahreyn ve İsrail ile normalleşmek için görüşüyoruz
27 Aralık 2021 - 11:57

Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Çavuşoğlu, Ermenistan ile karşılıklı atanan temsilciler ilk toplantıyı Moskova'da yapacaklarını, Ermenistan'ın talebinin bu yönde olduğunu belirtti.

AK Parti iktidarın attığı normalleşme adımları ile övünen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  BAE, Mısır, Bahreyn ve İsrail ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

* İstanbul-Erivan uçuşları yakında başlayacak.

* Katar'la birlikte Kabil Havalimanı'nın işletmesini devralmak için çalışıyoruz

* Balkanların 1990'lara dönmesine izin veremeyiz.

* 2021'de Yunanistan ve Rum kesimi 7 kez kıta sahanlığımıza üçüncü ülke araştırma gemilerini göndermeye çalıştı. Hepsini engelledik. Yunanistan'ın Ege'de tansiyonu yapay bir şekilde yükseltme çabası istikrar için tehlikelidir.

* Rusya'yla her düzeyde yakın temaslarımız devam etti. Mevkidaşım Lavrov'la defa yüz yüze görüştüm.

Uygur Türklerinin Çin'de barış ve refah içinde yaşaması için ikili düzeyde ve BM gibi çok taraflı platformlarda girişimlerimiz sürdü.

* Anlaşmazlıklarımız var ama ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

* Ermenistan ile karşılıklı atanan temsilciler ilk toplantıyı Moskova'da yapacak. Ermenistan'ın bu yönde bir arzusu var. Biz ilk toplantıdan önce temasların doğrudan olmasını istiyoruz.

* Sayın Cumhurbaşkanımız ve Biden'ın gerçekleştirdiği stratejik ortaklıklar devam ediyor.

* Diğer taraftan Rusya ile temaslarımız yakın düzeyde devam ediyor, Ukrayna'da özellikle Donmbas'ta çözüme ulaşılmasını destekliyoruz, ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum