ÇUKUROVA'DA Çiftçinin Yüzü Saadet İle Gülecek

Torosların Yiğit İnsanları Zaferi Müjdeledi… Çukurova’da Saadet Coşkusu…

ÇUKUROVA'DA Çiftçinin Yüzü Saadet İle Gülecek
16 Mayıs 2015 - 00:03 - Güncelleme: 16 Mayıs 2015 - 00:07

Saadet Partisi’nin dün Çukurova’nın iki güzide şehri Adana ve Osmaniye’de düzenlediği tarihi mitingler adeta iktidarın müjdecisi oldu. On binlerce vatandaşın katıldığı mitinglerde, Milli İttifak rüzgarı esti…

Milli İttifak’ın iki mimarının sahneye çıkmasıyla büyük coşku ve heyecanla destek veren vatandaşlar, iki lidere iktidar sözü verdi…“Yürekleri Akdeniz gibi geniş, göğüsleri Çukurova gibi mümbit, Torosların yiğit insanları” şeklinde Çukurovalılara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak: “Biz bir ananın iki evladı gibiyiz. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır.” dedi. Kamalak, “Mazisi tertemiz, sicili tertemiz, kadroları tertemiz iki parti olarak bir araya geldik. Bu birliği gerçekleştirdikten sonra da milletimize seslendik. “Sen de gel kardeşim” dedik. Gel ki bir olalım. Gel ki iri olalım, gel ki diri olalım. Bizi kutuplaştırmaya çalışanlara inat kucaklaşalım. Bizi bölmeye çalışanlara inat bütünleşelim. İşte meydan, hodri meydan. Elhamdülillah. Türkiye kendine geliyor. Aslına dönüyor, özüne dönüyor, tarihine dönüyor. Akın akın Saadet’e geliyor. Milli İttifak’a geliyor. Bugün Çukurova’mızda yer yerinden oynuyor. Ama bu havuz medyası var ya bu havuz medyası… Bak akşam izleyeceğiz haberleri. Göreceksiniz, iktidarın yüzme havuzu açılışını bile saatlerce canlı veren kanallar, bu mahşeri coşkudan hiç bahsetmeyecek. Bu kardeşlikten, bu adanmışlıktan, bu inanmışlıktan, tek bir kare göstermeyecek. Ama buradan söylüyorum; hiç boşuna çırpınmayın. Korkunun ecele faydası yok… Artık mızrak çuvala sığmıyor… Siz görseniz de, görmeseniz de, gümbür gümbür Milli İttifak geliyor. Milli iktidar geliyor!!! Ona göre ayağınızı denk alın…” diye konuştu.

Bunlar Mirasyedi

“Nerde bacası tüten bir fabrika görürseniz, nerde bu millete hizmet için çakılmış bir çivi görürseniz, emin olun onu biz yapmışız” diyen Kamalak; “Şimdi  Adana’dayız, Adana Organize Sanayi Fabrikası’nı kim kurdu? Biz kurduk. Adana Süt Endüstrisi ‘ni kim kurdu? Biz kurduk. Adana İkinci çimento fabrikasını kim kurdu? Biz kurduk. Say say bitmez. Aziz kardeşlerim, gidin bütün Anadolu’yu dolaşın. Nerde bacası tüten bir fabrika görürseniz, nerde bu millete hizmet için çakılmış bir çivi görürseniz? Kim yaptı diye sorun? Kim kurdu diye sorun? Altında mutlaka Milli Görüş’ün imzası, Milli Görüşçülerin alın teri ve emeği vardır. Türk Motor Sanayi, TÜMOSAN’ı biz kurduk. Türkiye Elektronik Sanayi TESTAŞ’ı biz kurduk.Türkiye Elektro Mekanik Sanayi TEMSAN’ı biz kurduk.Türkiye Uçak Sanayi TUSAŞ’ı biz kurduk. Bizden sonra istihdam adına, fabrika adına, işsiz gence iş bulma adına çakılmış tek bir çivi, dikilmiş tek bir duvar göremezsiniz. Tam tersine… Bunlar miras yedi. Bizim kurduğumuz fabrikaları, milli tesisleri haraç meraç sattılar, yok ettiler. İşçilerimizi sokağa bıraktıklar” dedi.

Hadi ordan çocuk mu kandırıyorsunuz siz?

Kamalak, “Şimdi suçlarını örtmek için miting meydanlarında süslü kelimelerle milleti kandırmaya çalışıyorlar.  Ne diyorlar? Yeni Türkiye’yi kuracaklarmış. Beyler, Yeni Türkiye öyle meydanlarda slogan atarak kurulmaz. Yeni Türkiye’yi Anadolu’yu fabrikalarla donatanlar kurabilir. Yetim hakkına sahip çıkanlar kurabilir. Dürüst, şeffaf, şaibesiz kadrolar kurabilir. Daha açık söyleyeyim; yeni Türkiye’yi, 1071’de Alparslan olanlar kurabilir. 1453’te Fatih olanlar kurabilir. 1974’te Erbakan gibi Kıbrıs’ı alanlar kurabilir. Şehit Başkan Muhsin Bey gibi bu millet için can verenler kurabilir.Bu başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili bir başka garabet de şu. Sanki Türkiye’nin bütün sorunu bu. Başkanlık sistemine geçince her şey düzelecek. O zaman adama sormazlar mı: Siz 13 yıldır iktidardasınız; asgari ücreti 2 katına çıkarmak istediniz de parlamenter sistem mi engel oldu! Memura, işçiye, emekliye yüzde 50 artış yapmak istediniz de Parlamenter Sistem mi engel oldu! Fındığın, şekerin, pancarın taban fiyatını yükseltmek istediniz de Parlamenter sistem mi engel oldu! Adanalı işsiz gençlerimize çalışacak fabrika kurmak istediniz de parlamenter sistem mi engel oldu! Bir lokma helal ekmek için madenlerde can veren yiğitlere yaşam odası yapmak istediniz de Parlamenter sistem mi engel oldu! Hadi ordan, hadi ordan, hadi ordan… Çocuk mu kandırıyorsunuz siz”  ifadelerini kullandı.

Çiftçimize Mazotu 1 Tl’den Vereceğiz

Milli İttifak’ın bir diğer mimarı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de, “Biz iktidara geldiğimizde çiftçimize mazotu 1 TL’den vereceğiz. Evi olmayan her vatandaşımıza ev vereceğiz. Emeklilerimize, işçilerimize, memurlarımıza, yaşlı maaşı alan ana ve babalarımıza her iki bayramımızda iki ikramiye vereceğiz. Analarının ak sütü gibi helalı hoş olsun. Açlık sınırının altında hiçbir vatandaşımız kalmayacak ve asgari ücret bin 500 TL’nin altında olmayacak.  Taşeron işçiliğini de kaldırıp, kadroya alacağız. Biz bunu deyince Sayın Başbakan patronlara şikayet etti. Sayın Cumhurbaşkanı da muhalefete laf yetiştirmekle meşgul. Herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu bilecek, sadece iktidar partisinin cumhurbaşkanı olmadığını bilecek. Seçim süresince ekranlar ve meydanlardan uzak duracak, seçimin tarafsızlığına gölge düşürmeyecek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum