Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2021 ekonomi değerlendirmesi

Geçmiş yıla ilişkin ekonomik verileri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin büyümeyi yakalayan iki ülkeden biri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2021 ekonomi değerlendirmesi
04 Ocak 2022 - 11:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 2021 yılı dış ticaret rakamlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, geride bıraktığımız yılın değerlendirmelerini paylaştı.

Türk ekonomisinin; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme ilkeleri doğrultusunda gelişimini sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, "İhracat rakamları hedeflerimize bağlılığımızın ve doğru yolda emin adımlarla ilerlediğimizin en somut nişaneleridir." ifadelerini kullandı.

"SALGIN SÜRECİNİ ALNIMIZIN AKIYLA YÖNETTİK"

İnsanlık olarak 2 yıldır son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen koronavirüs salgınıyla mücadele edildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her ne kadar salgın bir sağlık krizi olarak başlasa da ekonomiden turizme, eğitimden beşeri ilişkilerimize kadar hayatın her alanını olumsuz etkiledi. Böylesi devasa bir krize hazırlıksız yakalanan ülkeler salgın karşısında bocalayarak hemen korumacı, rekabetçi, uluslararası ticareti kısıtlayıcı politikalara başvurdu. Maske ve tıbbi malzeme konusunda Avrupa'da ve dünyanın daha pek çok yerinde yaşanan sıkıntıları hepimiz hatırlıyoruz. Türkiye olarak, güçlü sağlık altyapımızın sağladığı avantajları en etkin ve verimli şekilde kullanarak salgın sürecini alnımızın akıyla yönettik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan 2021 ekonomi değerlendirmesi #1

"EKONOMİMİZE ASLA KONTAK KAPATTIRMADIK"

Küresel ölçekte meydana gelen sarsıntılara rağmen Türkiye ekonomisinin ayakta kalması, üretimin aralıksız sürmesi, istihdamın korunması için toplumumuzun tüm kesimlerine yönelik tedbirleri devreye aldık. İş dünyamıza, ticaret erbabımıza, KOBİ'lere, çiftçimize, esnafımıza, çalışanlarımıza sunduğumuz destek ve teşviklerle onların yanında olduk. Milletin felaketinden siyasi rant devşirme peşinde koşan muhalefetin abuk sabuk tekliflerine rağmen Türk ekonomisine asla kontak kapattırmadık."

YORUMLAR

  • 0 Yorum