Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Konya'da konuşan Erdoğan, "Faizi tek haneye indirdik, merak etmeyin enflasyon da inecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı
27 Kasım 2022 - 11:07
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’da, Mevlana Meydanı'nda düzenlenen ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.
 
Burada düzenlenen programın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan,"AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı"na katıldı.
 
"Faiz indi enflasyon da inecek"
Programda yaptığı konuşmada ekonomiye ilişkin net mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizde tek haneye indik mi indik. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. Merak etmeyin enflasyon da inecek." dedi.
 
"Ülkemizi en hızlı büyüyen ülkeler arasına sokacağız"
Buradan yatırımcılara sesleniyorum. diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Size yatırım kredisi vermede kamu bankaları var.Yatırım kredisiyle hedefimiz; yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla yoluyla büyüme. Dünyada en hızlı büyüyen ülkelerin arasına ülkemizi sokacağız." açıklamasında bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 
"Tüm Konyalı kardeşlerimizi kutluyorum"
"Ekim ayı sonunda Konya’da Dünya Karate Şampiyonası düzenlendi. Genç karatecilerimizin 12 madalya kazanarak göğsümüzü kabarttığı bu etkinlik son derece başarılı geçti. Tüm Konyalı kardeşlerimi başarılı ev sahiplikleri dolayısıyla tebrik ediyorum.
 
Modern spor altyapısı ve elde ettiği tecrübeyle Konya’nın uluslararası spor organizasyonlarının vazgeçilmez adreslerinden olacağına inanıyorum. Biz de bu konuda şehrimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.Türkiye’nin bir numaralı partisi olduk"
Konya’nın bizim siyasi mücadele tarihimizde özel bir yeri var. Türkiye’nin en zorlu en sancılı yıllarında Konya, yerli ve milli duruşuyla daima kendinden söz ettirmiştir. Sizler, 12 Eylül’den 28 Şubat’ın karanlık günlerine kadar tavrınızı milli iradeden yana koydunuz. Merhum Erbakan Hoca’mıza her zaman sahip çıkan Konya, AK Parti ile tecessüm eden yeni siyaset anlayışının da kalesi olmuştur. Her ne kadar Erbakan Hoca’nın varisleri aynı istikamette yürümemişse de biz AK Parti’mizle yeni bir dönemi başlattık ve Türkiye’nin bir numaralı partisi olduk. Şu anda da Türkiye’nin en güçlü partisi olarak bu gücümüzü ülkemizin geneline yaymak suretiyle yolumuza devam ediyoruz.
 
"Biz sevdamızı eserlerimizle ortaya koyuyoruz"
Biz sevdamızı lafta bırakmıyoruz, eserlerimizle ortaya koyuyoruz. Kamu yatırımlarından zaten Konya’mız her zaman hak ettiği payı alıyor. Geride kalan 20 yılda şehrimize toplam yatırımımız 80 milyar lira oldu. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan tarıma, sanayiden gençlik ve spora her alanda şehrimizi tarihinin en büyük yatırım hamlesiyle tanıştırdık. Benim Konyalı vatandaşlarım birinci sınıf hizmetlere kavuşsun diye samimiyetle gayret gösterdik. Yatırımlarımız sayesinde Konya AK Parti’nin eser siyasetinin sembol şehirlerinden biri olmuştur. Konya aynı zamanda gönül belediyeciliğinin vücut bulduğu şehirlerimiz arasındadır. Dünya belediyeler birliği başkanlığını yürüten Konya, belediyecilikte örnek bir model ortaya koymuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum