Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde Elon Musk'ı kabul etti! Tesla fabrikası için çağrı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'ı kabul etti. TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde Elon Musk'ı kabul etti! Tesla fabrikası için çağrı yaptı
18 Eylül 2023 - 04:48 - Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 05:03

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in CEO'u Elon Musk'ı Türkevi'nde kabul etti. Musk, Türkevi binasına kucağında çocuğuyla birlikte geldi.

 

TESLA ÇAĞRISI

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti.

 

TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

 

TEKNOFEST'E DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyarette Elon Musk’a ‘Daha adil bir dünya Mümkün kitabını ve BM Reformu önerisini içeren kitapçığı hediye ettiği öğrenildi.
 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ Babalarının cenazesi için geldikleri köyde otomobil çarptı: 3 ölü Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Ahıska Türkleri ile buluştu Erdoğan'dan 'Orta Koridor' mesajı

YORUMLAR

  • 0 Yorum