Cumhurbaşkanı YSK'dan gelen kararla yıkılacak! Geçmiş olsun Erdoğan…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını anayasadaki maddeyle sabit olduğunu öne süren gazeteci Uğuroğlu YSK'nın başvuruyu reddetmekte mecbur olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı YSK'dan gelen kararla yıkılacak! Geçmiş olsun Erdoğan…
19 Eylül 2021 - 09:50

Hükümet erken seçim konusunda hiçbir geri adım atmazken 2023’te yapılması planlanan seçimler için bir çok yazı, makale ve analiz gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı da siyasi gündeme dair en çok konuşulan başlıklar arasında yer alıyor. Bugün Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu bu konu hakkında oldukça çarpıcı bir iddia da bulundu. 
Gazeteci Orhan Uğuroğlu bugünkü “Geçmiş olsun Erdoğan…” başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde YSK’nın kararıyla aday olamayacağını izah etti.

 

“ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ GEÇMİŞ OLSUN ERDOĞAN”

Geçtiğimiz gün Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun "Erdoğan üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamaz" şeklindeki açıklamalarıyla pandoranın kutusu açıldığını belirten Uğuroğlu Erdoğan’ın kendi hazırladığı Anayasa değişikliğinin 101. Maddesi ile geçici maddeleri nedeniyle kendi hatasının kurbanı olarak 2023 Haziran ayında yapılacak bir seçimde cumhurbaşkanı adayı  öne sürdü.

Yazısında Erdoğan'ın, hukukçularının, milletvekillerinin gözden kaçırdığı "Seçim dönemi, seçim döneminin başlangıcı ve seçimlerin tamamlanması" başlıklı bölümde yer alan maddeyi ortaya koyan Uğuroğlu o maddeyi okuyucularına aktardı:

 

"MADDE 3 - (Değişik: 25 / 4 / 2018 - 7140/3 Md.)
(2) Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir."

Uğuroğlu maddeyi yazdıktan sonra Erdoğan'ın 3. Kez cumhurbaşkanı adayı olma ihtimalinin olmadığını 6271 sayılı kanun ile de net şekilde ortaya koyulduğunu öne sürdü. “Atı alan Üsküdar'ı geçti Erdoğan…” diyen Uğuroğlu yazısının son bölümünde “Gerek Anayasa gerekse 6271 sayılı kanun senin 3. Kez cumhurbaşkanı olma imkânını tamamen yok etti. Yüksek Seçim Kurulu başvurunu reddetmeye mecburdur. Geçmiş olsun Erdoğan…” ifadelerine yer verdi


YORUMLAR

  • 0 Yorum