Davutoğlu: Hakan Şükür, FETÖ'nün siyasi ayağıydı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili olarak Hakan Şükür’ü göstererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu: Hakan Şükür, FETÖ'nün siyasi ayağıydı
21 Temmuz 2020 - 05:30

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahicilik ve samimiyetten koptuğu” görüşünü dile getirdi. Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e konuşan Davutoğlu, Erdoğan hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

"Kesinlikle. Şu anda en büyük problemi sahicilikten ve samimiyetten kopmuş olmasıdır. 7.5 yıl başdanışmanlığını yaptım. Üç gün aynı yatakta yatmadım. Niye bu kadar koşuyorduk? Sahiciliği ve samimiyeti görüyorduk. Davos’ta herkes karamsar bir havadayken yanına gittim, “Bu onurlu tavrınız dolayısıyla hiç üzülmeyin, biz bu tabloyu değiştiririz” dedim. Benim telefonumdan Şimon Peres özür diledi. Hepimiz büyük fedakarlıklar yapardık, çok ciddi risk üstlendik. "

"HAKAN ŞÜKÜR SİYASİ AYAKTI"

FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması gerekiyorsa 70’li yıllara kadar gidilmesi gerektiği görüşünü dile getiren Gelecek Partisi Genel Başkanı, şunları söyledi:

İlk defa size söyleyeceğim. Siyasi ayak şudur: FETÖ yapısı içinde biri vardır. Ve siyasete birini gönderir, “Oraya git, benim adıma orayı ele geçir” der. Bu organize bir siyasi ayaktır. İkincisi ise FETÖ ya da başka yapıların; gidin şu siyasilerle ilişki kurun, siyasete etki yapın denilerek ilişki kurmaktır. Birincisi açık ve net olarak suçtur. İkincisi ise suç ortaya çıktıktan sonra devam ediyorsa suçtur.

Davutoğlu, örnek olarak Hakan Şükür’ü gösterdi:

FETÖ ile organik bağı olduğu istihbari ya da hukuki olarak tescil edilmiş siyasetçiler FETÖ’nün siyasi ayaklarıdır. Bazıları özellikle bu ayakları sürdürdüler. Mesela Hakan Şükür, milletvekiliydi. Şimdi bunlar siyasi ayaktı. Başka milletvekilleri de vardı. Görevli olarak gelmişlerdi. Diğerleri suç unsuru çıktıktan, 17-25 Aralık’tan sonra hâlâ bu ilişkiyi sürdürmüşse siyasi ayak niteliği taşırlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum