diz çökeceksin İTRAİL...

“Ne zaman, nasıl ve hangi amaçla güç kullanacağımızı sorgulamak bizim görevimizdir. Dışarıdan bir organın soruşturmasına ise ihtiyaç yoktur.”

diz çökeceksin İTRAİL...
24 Haziran 2015 - 05:57 - Güncelleme: 24 Haziran 2015 - 13:08

Her eyleminde insanlığa olan “kinini” kusan İsrail, BM’nin Gazze raporundan sonra da adeta “kibrini” kustu… Cumhurbaşkanları Rivlin öyle laflar etti ki, sadece Gazze’yi yeniden tehdit etmekle kalmadı, bütün Müslümanlara ve dünyaya meydan okudu. Ama biline ki, o hakikat tezahür edecek ve …

BM: ağır insan hakları ihlalleri VAR

BM Gazze raporunu açıkladı. Rapordaki “İsrail’in Temmuz 2014’te Gazze’ye yönelik 51 gün süren saldırısı sırasında savaş suçuna varacak boyutta ağır insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği” ifadeler üzerine katil İsrail’in Cumhurbaşkanını öyle bir yazılı açıklama yaptı ki, bütün insanlık için İsrail gerçeğini tanıma konusunda ibretlik cümlelerle doluydu.

Bütün değerleri yok sayıyorlar

İsrail bir taraftan Filistinli Müslümanlara her türlü zulmü yaparken bir taraftan da diplomatik alanda akıl almaz bir küstahlık gösteriyor. Siyonist İsrail, istediği kadar vahşileşebileceğini, dünyanın hiçbir ülkesi ve hiçbir kurumunun kendilerini yargılayamayacağını, eleştiremeyeceğini, uyaramayacağını düşünüyor. Dini, ahlâki, insani ve vicdani bütün değerleri yok sayarak devasa bir bencillik felsefesiyle dünyayı kana bulayan terörist çete devleti dünyaya şu mesajı veriyor: İstediğimizi yaparız ve kimse bize hesap soramaz! /07

BM Gazze raporunu açıkladı...  İsrail’in Gazze’de “savaş suçuna varacak boyutta ağır insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği” tescillendi...

“Ben yakarım, yıkarım, çocuk bile dinlemez öldürürüm; kimse hesap soramaz” diyorsun ya! O öyle değil! İnsanlık tarihi boyunca nice zalimler var ki, onlar da hesap sorulamaz zannıyla çağlarına ve insanlara zulmettiler. Ama zulümleri de kendileriyle birlikte yok olmaya mahkumdu. Bugün de kendisini bu kadar güçlü ve hesap sorulamaz gören İsrail’in bilmesi gereken bir hakikat var ki, o da hiçbir zaman mazlumun ahı yerde kalmaz! Kalmayacak da! Sen kinini de, kibrini de kussan sonun belli!... Bütün zalimler gibi sen de zulmünle birlikte yok olmaya mahkumsun! Mazlumların ayağa kalktığı gün diz çökeceksin!

BM’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamını eleştirmesine sinirlenen Siyonist yönetim, “Ne zaman, nasıl ve hangi amaçla güç kullanacağımızı sorgulamak bizim görevimizdir” dedi. Cumhurbaşkanı Rivlin’in açıklaması, teröristlerin eleştiriyi kabul etmediği gibi yargıyı da hiçe sayan eşkıya anlayışını gözler önüne serdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail’in geçen yıl Gazze’ye düzenlediği saldırılarla ilgili BM raporuna tepki gösterdi. Rivlin, yaptığı yazılı açıklamada, “Ne zaman, nasıl ve hangi amaçla güç kullanacağımızı sorgulamak bizim görevimizdir. Dışarıdan bir organın soruşturmasına ise ihtiyaç yoktur. Hiç şüphem yok ki İsrail ordusu yetkilileri bu soruyu kendilerine doğru zamanda sormayı ve zor zamanlarda doğru kararlar almayı biliyorlar” ifadesini kullandı. Katil İsrail ordusuyla gurur duyduğunu belirten Rivlin, “Nasıl olur da İsrail ordusu ismi lekelenebilir. Düşmanımız uluslararası hukuka aykırı bir şekilde kendi halkını canlı kalkan olarak kullanırken, biz saldırı altında olan halkımızı korumak zorundaydık” (!) değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya’alon da BM Gazze Bağımsız Araştırma Komisyonununu “ön yargılı ve iki yüzlü” olarak nitelendirirken, raporun da “saptırılmış” olduğunu iddia etti. Geçen yıl İsrail’in Gazze’ye başlattığı 51 gün süren saldırılarda, 2 bin 145 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. İsrail’in saldırılarda verdiği kayıp ise 66 asker ve 7 sivil olarak açıklanmıştı. BM Gazze Bağımsız Araştırma Komisyonunun, 2014’teki çatışmalarda yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin yayımlanan raporunda, İsrail’in geçen yıl 6 binden fazla hava saldırısı ve yaklaşık 50 bin ağır silah saldırısı düzenlediği, Filistin’in ise 4 bin 881 roket ve havan topu saldırısıyla buna mukabele ettiği belirtilmişti. İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’da işlediği insan hakları ihlallerinin cezasız kaldığına değinilen raporda, İsrail’in, hava saldırılarının sivilleri etkileyeceği aşikâr olmasına rağmen gözden geçirmemesi, bunun, hükümetinin bir politikası olabileceği sorusunu akıllara getirdiği ayrıca, “Gazze’de 2014’te yaşanan çatışmalarda hem İsrail’in hem de Filistin tarafının savaş suçu işlemiş olabileceği” ifadesine yer verilmişti.

Hamas Memnun

Hamas’ın, İsrail’i kınayan BM raporunu memnuniyetle karşıladığı bildirildi. Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, BM Gazze Bağımsız Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporda “İsrail’in Temmuz 2014’te Gazze’ye yönelik 51 gün süren saldırısı sırasında savaş suçuna varacak boyutta ağır insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği” yönündeki ifadeleri memnuniyetle karşılandı. Açıklamada, “BM raporunda yer alan açık kınama, İsrail yetkililerinin, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ve halkımıza karşı suç işleyenleri yargılamakla görevli diğer uluslararası mahkemelere sevk edilmelerini gerekli kılmaktadır” denildi.

Dürziler ambülansa saldırıp yaralıyı linç etti!

İsrail’de yaralı bir Suriyelileri taşıyan ambulansa düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğü belirtildi. İsrail’in işgal altında tuttuğu Suriye sınırındaki Golan Tepeleri yakınında yer alan Mecd El Şems bölgesinde, 2 Suriyeliyi taşıyan askeri ambulans, gece taşlı saldırıya uğradı. Çıkan olaylarda Suriyeli yaralılardan biri hayatını kaybetti. Saldırıya uğrayan Suriyeli yaralıların muhaliflerden olduğu iddia edildi. İsrail basınında çıkan haberlere göre, ülkedeki Dürziler, “Suriyelilerin tedavi amaçlı” İsrail’e getirilmesine karşı çıkıyor. Bu saldırı, son 24 saat içerisinde İsrailli Dürziler tarafından, Suriyelileri taşıyan ambulanslara düzenlen ikinci saldırı olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum