dünya kudüs günü yürüyüşü yapıldı

Dünya kudüs günü yürüyüşü katılımla yapıldı

dünya kudüs günü yürüyüşü yapıldı
10 Temmuz 2015 - 17:43 - Güncelleme: 11 Temmuz 2015 - 22:04

Fatih Camii’nde Kudüs Günü Platformu öncülüğünde bir araya gelen kalabalık bir grup, Dünya Kudüs Günü nedeniyle Saraçhane Parkı’na yürüdü. Grup üyelerinden bazıları ABD ve İsrail bayraklarını yere sererek üzerine bastı.
Fatih Camii’nde cuma namazı sonrası Kudüs Günü Platformu öncülüğünde bir araya gelen grup, Saraçhane Parkı’na yürüdü. Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle Fevzi Paşa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen grup tekbir getirdi. Yürüyüş esnasında “Kudüs Günü İslam’ın diriliş günüdür” yazılı pankartı eşliğinde kortej oluşturup yürüyüşe geçen grup “’dan Kudüs’e direnişe bin selam”, “Siyonist İsrail Filistin’den defol”, “Direniş, şahadet, özgürlük” şeklinde slogan attı. Grubun toplandığı parkta Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.
Öte yandan yürüyüş esnasında Çevik Kuvvet polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Saraçhane Parkı’nda toplanan grup burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması esnasında ABD ve İsrail bayraklarının yere serilmiş olması dikkat çekti.
Filistin’e Dönüş Platformu Başkanı Yusuf Abbas burada yaptığı konuşmasında, “Bugün bu mübarek ve yüce günde bir araya geldiğimiz bu günde, bu gün kutsiyeti şüphesiz en kutsal olan bu ay ve en kutsal olan bu günlerden anmaktadır. Ve özellikle Müslümanların en kutsal ve en mühim meselelerinden biri için toplanmış bulunmaktayız. Ve öyle bir günde Cenabı Allah, bu mübarek yerle ilgili etrafında Mescid-i Aksa için etrafı mübarek topraklar diye bahsetmektedir Kuran-ı Kerim’de. Böylesi bir günde bir araya gelip toplanmamız şüphesiz bugünün kutsiyetine uygun ve çok kutsal bir görev icra etmiş bulunuyoruz. Kudüs meselesi, Filistin meselesi, Mescid-i Aksa meselesi hiçbir Müslüman’ın ne zihninden ne kalbinden unutulması, sökülmesi mümkün olmayan bir davadır. Dünyada hiçbir Müslüman Mescit-i Aksa Siyonistlerin pis ayaklarıyla, necis ayaklarıyla kirletilirken izzet içerisinde, gurur içerisinde olamaz. Dolaysıyla Mescid-i Aksa ve Filistin davası için yola çıktığımızda aslında biz içimizdeki, kalbimizdeki, derinliklerimizdeki özümüzdeki bir dava için yola çıkmış oluyoruz” dedi.
Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin ise “Dünya Kudüs Günü 1979 yılından bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinde duyarlı bilinçli Müslümanlar tarafından çeşitli etkinliklerle ihya edilmektedir. Bizler de Türkiye’nin Müslümanları olarak, İslami sivil toplum kuruluşları olarak buraya geldik. Bu günün ihyası için bir platform oluşturduk” diye konuştu.
Grup yapılan basın açıklamalarının ardından sessizce dağıldı.

işte basın açıklaması'nın metni

 

Kudüs’ün Esareti Ümmetin Esareti, 

Kudüs’ün Özgürlüğü Ümmetin Özgürlüğüdür!

 

Kötülüğe, işgale, zulme karşı adalet ve özgürlük arayışıyla çarpan kalplerimize inşirah ve umut olarak gelen yeni bir Kudüs Günüyle yine birlikteyiz!

İfsada, şirke, zulme, sömürüye karşı isyanın safında; Kudüs’ün, Mescid- Aksa’nın yanında duran sûretlerimizle yeni bir Kudüs Gününde daha Rabbimize doğru saf saf dizildik!  

Ey Kudüs yârenleri, Ey Aksa’nın özgürlük için çırpınan güvercinleri,

Göz aydınlığımız, geçmişimiz, geleceğimiz, onur ve haysiyetimiz olan Kudüs, kırk sekiz yıldır esir! Kırk sekiz yıldır Kudüs, emperyalistlerin, Siyonistlerin işgali altında. Tam kırk sekiz yıldır Mescid-i Aksa mahzun, Filistin muhacir…

Bizler biliyoruz ki Kudüs’ün kırk sekiz yıllık esareti ümmetin esaretidir, Kudüs’ün özgürlüğü de elbette ki ümmetin özgürlüğü olacaktır.

Kudüs’ün yarım asra yaklaşan esareti ümmetin içinde bulunduğu acı tabloyu çok açık bir şekilde resmediyor.

Bugün, Kudüs’ün esaretine yeni Kudüsler ekleniyor.

İslam ümmeti bir ateş, işgal, ölüm ve fitne sarmalında; bütün bir Ortadoğu ve İslam dünyası Suriye’den Yemen’e, Libya’dan Afganistan’a, Filistin’den Rojava’ya, Bahreyn’den Mısır’a, Doğu Türkistan’dan Arakan’a kadar bütün ülkeleriyle birlikte savaş ve katliamın, karmaşa ve kaosun cehennemi olmuş durumda!

Küresel kapitalizmin şeytani güçleri doğrudan ya da işbirlikçileri aracılığıyla ülkelerimizi, bütün mazlum ve mustazaf halkları hedefe oturtmuşken Kudüs Günü için meydanlara inen bizleri büyük sorumluluklar bekliyor.

Emperyalist ve Siyonist saldırganlıklara karşı yılmadan karşı koyan İslami direniş hareketlerini desteklemenin yanında kendi yaşadığımız coğrafyalarda yeni direniş cepheleri açmamız gerekiyor.

Biz şu gerçeğin farkındayız ki küresel emperyalizme karşı Küresel İntifada çığlığı her bir yandan yükselmedikçe Kudüs asla özgürleşemeyecektir!

Şunu da biliyoruz ki, Anadolu’nun bağrına saplanmış NATO ve ABD üsleri sökülüp atılmadıkça Küresel İntifada çağrısı maalesef karşılığını bulamayacaktır.

İsrail’in güvenliği için çalışan NATO Kürecik Radarı, İzmir NATO karargâhı yerlerinde kaldığı sürece özgür Kudüs özlemi bir hayal olmaktan öte gidemeyecektir.

Ortadoğu’daki fitneyi planlayıp körüklemeye devam eden İncirlik ABD üssü yerinde kaldığı müddetçe kendi Kudüslerini özgürleştirememiş Anadolu halkı, bütün mahcubiyetiyle yaşamaya devam edecektir.

Müslümanlar, bütün imkân ve araçlarıyla coğrafyalarımıza saldıran, ümmetin her bir zenginliğini talan edip yağmalayan küresel kapitalizmle hesaplaşmadıkça Kudüs’ün yetimliği, esareti sürecektir!

Ey Kudüs sevdalıları, ey kalbi Kudüs’ün özgürlük meşalesinin aleviyle tutuşan dostlar,

Kendi direniş hatlarımızı, kendi direniş cephemizi bir an önce kurmak, sahte söylem ve vaatlere aldanmadan yeni, devrimci bir çıkış yapmak özgür Kudüs’e giden tek yoldur.

Türkiye ile İsrail arasında yıllık 6 milyar dolara ulaşan ticaret hacmi utancımız ve parçalamamız gereken bir zincir olarak orada duruyor.

Bu ticari ilişkiler apaçık bir şekilde ve gözümüze sokula sokula yapılırken, bütün bunlar yetmezmiş gibi ilişkileri düzeltmek için orada burada Siyonistlerle gizli kapaklı görüşmeler yapan şaşkınlar görüyoruz!

Kimse Kudüs’ün özgürlüğünü, Gazze’yi diline dolayarak siyasi rant devşirmeye kalkmasın! Bugün kapalı kapılar ardında İsrail’le ilişkileri normalleştirme görüşmeleri yapanlar gaflet içinde olduklarını bilmelidirler!

Ey Kudüs’ün ve bütün Kudüslerimizin özgürleşmesi için yüreğini ortaya koyan kardeşlerimiz,

Anadolu’dan, İstanbul’dan Kudüs’e doğru çokça Kudüsümüz olduğunun bilincindeyiz.

NATO gibi terör şebekelerine üye edilen, İsrail’e hizmete koşullanan ülkemizin esaret zincirlerini kırmak boynumuzun borcudur!

Bu esaret zincirlerinin bütün halkalarını teker teker parçalamak için bir araya geldik, bu kutlu yürüyüşün bir neferi olmak en büyük kıvanç sebebimizdir!

Kan ve gözyaşı deryasına çevrilen ülkelerimizi özgürleştirmek, sokak ve mahallelerimizi dolduran mülteci kardeşlerimizin yüreklerini ferahlatmak ve Büyük Şeytan Amerika’yla işbirlikçilerinin kalplerine korku salmak için yola çıktık!

Muhammed Ordusunun neferleri olarak geri döndük ve Kudüs yolunda ilerlemeye ahd ettik!

Büyük yürüyüşümüz İslam Ümmetine ve bütün mazlum ve mustazaf halklara kutlu olsun!

Kudüs’ün özgür ve aydınlık şafağı yeni bir barış iklimini insanlığın üzerine serpen bir bahar meltemi olsun!

Ey Aksâ’nın, Kudüs’ün ve mustazafların Rabbi,

Bizleri burada bir araya getirdiğin gibi bütün ümmetle birlikte Mescid-i Aksâ’nın kubbesi altında Özgür Kudüs’te de bir araya getir!

Emperyalistleri, Siyonistleri kahhar sıfatınla kahreyle, İslami direnişimize, Filistin’in özgürlüğü için taş atan bütün yüreklere güç ver!

Ülkemizdeki NATO ve ABD üslerini söküp atmamız, küresel kapitalist zalimleri defetmemiz, işbirlikçilik ve ihanete karşı kendi mücadele hattımızı inşa etmemiz için bize kararlılık ve kuvvet ver!

Ümmeti ve bütün insanlığı zalimlerin, emperyalistlerin, Siyonistlerin şerrinden muhafaza eyle!

 

Yaşasın özgür Kudüs!

Kahrolsun İsrail!

Kahrolsun ABD!

Yaşasın Ümmet Dayanışması!

 

 

KUDÜS GÜNÜ PLATFORMU

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum