"EDT EXPO 2015 Fuarı" 25 Mart'ta kapılarını açacak

"EDT Expo 2015-Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı", CNR EXPO ev sahipliğinde, 25-28 Mart'ta düzenlenecek.

"EDT EXPO 2015 Fuarı" 25 Mart'ta kapılarını açacak
12 Mart 2015 - 03:06 - Güncelleme: 12 Mart 2015 - 03:34

CNR'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul İhracatçılar Birliği ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da desteğiyle düzenlenen fuar, ev dışında vakit geçirilen mekanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet veren öncü markaları bir araya getirecek.

Gastronomi ve mutfak kültürü alanlarını, Türkiye'de daha ileriye taşıyacak ve 45 bin metrekare alanda düzenlenecek fuara, Almanya, Belçika, Fransa, Hindistan, İngiltere, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya'dan da sektörün öncü markaları da katılacak.

Yaklaşık 55 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen fuar, aynı zamanda çeşitli yarışmalara da sahne olacak.

- Türkiye'in "8 harikası" çikolataya dönüşecek

Fuar kapsamında, Türkiye'deki ve dünyadaki trendleri yakalamak için şeflerin ufkunu açmayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlayan "Gastrobosphorus Pastacılık Çikolata ve Unlu Mamuller Yarışması" da 26 Mart'ta düzenlenecek.

Teması "Türkiye'nin 8 harikası" olacak yarışmaya, 8 grup katılacak. Yarışmada, aralarında Kapadokya ve Aspendos Tiyatrosu'nun da yer aldığı ülkenin "8 harikası", çikolatadan yapılacak.

- "Osmanlı Mutfağı Yarışması" 27 Mart'ta

Tarihi Osmanlı tatlarını füzyona uğratarak yemeklerine modern yorumlar getirecek "Osmanlı Mutfağı Yarışması" da 27 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Yarışmada, başlangıç, ana yemek ve tatlı olarak üç yemek hazırlanacak. Gruplar ayrıca sofra düzeni, menü ve şerbetlerden de puan alacak.

Ayrıca, fuarda, henüz eğitim gören genç yetenekleri sektöre kazandırmak, aynı zamanda şef adaylarının yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla "Şeflerin Düellosu Yarışması" düzenlenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum