Elazığ ve Bingöl'de deprem!

Son dakika haberine göre Bingöl ve Elazığ'da şiddetli bir deprem meydana geldi.

Elazığ ve Bingöl'de deprem!
26 Haziran 2021 - 01:57 - Güncelleme: 26 Haziran 2021 - 02:05

Kandilli'nin verilerine göre Elazığ Karakoçan'da 5.3 şiddetinde deprem meydana gelirken, AFAD'da göre de Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 21.28'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem bir çok ilde de hissedildi. 

"HERHANGİ BİR OLUMSUZ İHBAR ULAŞMADI"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, depremle ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Çataklı, "Bingöl - Kiğı’da saat 21:28’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor.Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir. Geçmiş olsun" dedi.

BİNGÖL VALİSİ EKİNCİ'DEN AÇIKLAMA

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kiğı ilçesinde saat 21.28'de 5,2 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun olmadığını, AFD ekiplerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.28'de Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 15,51 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Bingöl merkez ve ilçeleri ile çevredeki bazı illerde deprem hissedildi. İl merkezinde depremi hisseden bazı vatandaşlar evlerinden çıktı. Vali Kadir Ekinci, AA muhabirine, depreme ilişkin çalışmanın sürdüğünü belirterek, "Jandarma ve AFAD ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum gelmedi. Herhangi bir hasar kaydı yok" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum