Emeklilik sistemi değişiyor! Emekli maaşı ve yaşında değişiklikler geliyor

TBMM Türkiye’de emeklilik sisteminin yeninden düzenlenmesi için çalışmalar yaparken Gazeteci Ahmet Kıvanç’ın aktardığına göre emekli maaşı ve yaşında değişiklikler çok yakın gözüküyor

Emeklilik sistemi değişiyor! Emekli maaşı ve yaşında değişiklikler geliyor
17 Ekim 2023 - 13:09 - Güncelleme: 17 Ekim 2023 - 13:11
Meclis’e gelen 12. Kalkınma Planı’nda bulunan emeklilik sistemi düzenlemesinde önemli değişikliklerin olacağı biliniyor. Gelen bilgiler arasında emekli vatandaşların istihdamda kalmasını teşvik edecek düzenlemeler gerçekleştirilecek
 
2024-2028 dönemini kapsayan On İkinci Kalkınma Planı, TBMM'ye sunuldu. Yeni plan doğrultusunda Emeklilere aylık bağlama sistemi ve emeklilik yaşında düzenleme sinyali olduğu göze çarptı.
 
 
EMEKLİYE AYLIK BAĞLAMA SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK
Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın aktardığı bilgilere göre, emekli vatandaşların istihamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen bir dizi düzenleme hayata geçirilecek. Bu adımlarla sosyal güvenlik sisteminin mali sürdürülebilirliği daha da güçlendirilecek.
 
Sosyal güvenlik sistemindeki reformlar, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi öne çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. Aylık bağlama sistemi, bireylerin istihdamda kalmasını teşvik etmek ve mali açıdan dengeli bir yapı oluşturmak üzere yeniden düzenlenecektir.
 
EMEKLİLİK YAŞI DA DEĞİŞECEK Mİ?
Ayrıca, sosyal güvenlik sisteminin mali sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde doğumda beklenen yaşam süresinin artışı ile uyumlu otomatik ayarlama mekanizmaları üzerinde çalışmalar yapılacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum