Erdoğan talimat vermişti, baroların seçim sistemi değişiyor! 4 yıl şartı

Gelen son dakika haberine göre; AK Parti, baroların yönetim yapısı ile seçim sistemini değiştiren yasa çalışmasında sona geldi. Düzenleme ile özellikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde alternatif baroların kurulabilmesinin kriterleri de belirlendi. Buna göre; alternatif baroya geçen avukatlara 4 yıl geçiş yaptığı baroda kalma şartı geliyor. Hazırlıklar, 3 Haziran’da uzun bir aradan sonra Ankara’da ilk kez düzenlenecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Erdoğan talimat vermişti, baroların seçim sistemi değişiyor! 4 yıl şartı
31 Mayıs 2020 - 11:22

AK Parti’nin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ankara Barosu arasında yaşanan gerilimin ardından çalışma başlattığı “baro” düzenlemesinde son viraja girildi. İşte 2 Haziran’da Meclis açıldıktan hemen sonra Meclis gündemine getirilecek Avukatlık Yasası düzenlemesi:

Sendika benzeri baro

- Avukatlar tek bir baroya üye olmak zorunda olmayacak. Bu kapsamda, avukat sayısı, binden 2 bine kadar olan illerde en az 500, 2 bin 1’den 4 bine kadar olan illerde en az 750, 4 bin 1’den 10 bine kadar olan illerde en az bin, 10 binin üzerinde olan illerde en az 2 bin üye kaydedilmesi halinde alternatif barolar kurulabilecek. Böylece avukatlar için tıpkı sendikalarda olduğu gibi bir başka baroya kayıt olma seçeneği yaratılmış olacak.