ETO dan Bedaş a Dava İşler Yürümüyor Günah Keçisi Olmaktan Bıktık

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası (ETO), BEDAŞ ile yaşanan sıkıntıları yargı yoluna taşıdı. Elektrik teknisyenleri İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne şikâyet dilekçesi verdikten sonra mahkeme önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

ETO dan Bedaş a Dava İşler Yürümüyor Günah Keçisi Olmaktan Bıktık
01 Haziran 2022 - 16:57 - Güncelleme: 01 Haziran 2022 - 17:04
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası, BEDAŞ ile yaşadıkları teknik sıkıntılar, abonelik işlemlerindeki problemler nedeniyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne şikayette bulundu.  BEDAŞ’ın getirdiği Talep Yönetim Sistemi’nin abonelik işlemlerinde gecikmeler meydana getirdiği ve bu yüzden vatandaşın kaçak kullanım bedeli ödediğini söyleyen oda başkanı Haluk Bozali, BEDAŞ’a sorunları ilettiklerinde bir yakınlık göremediklerinin altını çizdi. 
VATANDAŞ VE ŞİRKETLER ARASINDA BİR KÖPRÜYÜZ
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali mahkeme çıkışında yaptığı açıklamasında, “Bugün vatandaşımızın hayatını ilgilendiren elektrik enerjisi ile şikâyetlerimizi, düzenlemeleri duyurmak ve başvuru yapmak için toplandık. 1945 yılında kurulan ve 3 bin üyesi olan odamız, vatandaşın taleplerini ileten, işlemlerini takip eden, kamu hizmeti veren bir odadır. Enerji dağıtım şirketlerine projelerini çizmek mükellefiz. Vatandaş ve şirketler arasında bir köprüyüz. Dağıtım şirketlerini uyarmamıza çözüm önerileri sunmamıza rağmen bir ilerleme sağlayamadık” dedi. 
“GÜNAH KEÇİSİ OLMAKTAN BIKTIK”
Talep Yönetim Sistemi’ndeki aksaklıklardan bahseden Bozali, “BEDAŞ tarafından işlemlerin daha hızlı olması için getirilen Talep Yönetim Sistemi bizim talep ilettiğimiz tek yer. Bu sistemdeki aksaklıkları ilettiğimiz zaman BEDAŞ’tan bir yakınlık göremedik. Elektrik aboneliğinin kolaylaşacağı söylenirken sıkıntıların arttığını görmekteyiz. Vatandaşımız her zaman bu sorunlarla karşı karşıya. Bu sistemdeki gecikmeler vatandaşımıza kaçak elektrik faturası olarak dönüyor. Vatandaşımızın hakkını hukukunu korumak ve kamuoyu oluşturmak için buradayız. Elektrik aboneliğinin daha kolay daha erişebilir olmasını istiyoruz. Dağıtım şirketine defalarca bu sorunları iletmemize rağmen dağıtım şirketi bildiğini okuma düşüncesi içerisinde. Vatandaş bizim işimizi yapamadığımızı sanıyor. Biz günah keçisi olmaktan bıktık” ifadelerini kullandı. 
haber Furkan Erten Kamera Zekeriya çelik 

YORUMLAR

  • 0 Yorum