Fatih'te Polis'e Bombalı ve Silahlı Saldırı Terörist gebertildi

Emniyet Müdürlüğünün kapısına yaklaşan kadın teröristin 2 el bombası attığı, bunlardan birinin patladığı ve diğerinin patlamadığı bildirildi

Fatih'te Polis'e Bombalı ve Silahlı Saldırı Terörist gebertildi
02 Nisan 2015 - 01:25 - Güncelleme: 02 Nisan 2015 - 04:35

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki  yerleşkesinin girişine gelen kadın teröristin 2 el bombası attığı, bunlardan  birinin patladığı ve diğerinin patlamadığı bildirildi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Tesadüfen oradan geçiyordu.

genel yayın yönetmenimiz zekeriya çelik olayı şöyle anlattı.; 5 dakika önce geçseydik bizde vurulabilirdik 

muhabirimiz ile beraber fatihte buluştuk akdeniz caddesine dogru emniyete dogru ilerliyorduk önce bomba patlaması ardından silah sesleri ortalık bir anda cehenneme döndü..

ne olduğunu anlamadan millet kaçışmaya başladı bizde siper aldık araçları hemen yunus polisleri geldi sokakları kesti bizde seridin dışından neolduğunu anlamaya çalışırken helikopter geldi ve kayda girdik allaha şükürki biz 5 dakika geç geçmiş oradan yoksa mermilere bizde hedef olabilirdik allah polislerimize yardım etsin şifalar diliyorum..dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında Vatan  Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü kapısına gelen kadın terörist, 2 el  bombası attı. Emniyetin kapısının yakınına düşen el bombalarından biri patladı,  diğeri patlamadı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı
    Terörist kadın el bombalarını attıktan sonra uzun namlulu silahla  emniyetin kapısındaki polislere silahla ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle  çıkan çatışmada, kadın terörist öldürüldü.

    Teröristin açtığı ateş sonucu 2 polis memuru hafif yaralandı.  Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polislerden  Tayfun Demirtaş'ın alnından, İhsan Merde'nin kolundan kurşun sıyırması sonucu  yaralandığı, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

    Teröristin DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu iddiası
    Olay yerinde yaşamını yitiren kadın teröristin kimliğinin belirlenmesi  için parmak izinin alındığı ve kimlik tespit çalışmasının sürdüğü öğrenildi.  Teröristin daha önce Taksim'deki polis noktasına silahlı saldırıyı  gerçekleştirdikten sonra kaçan DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olması ihtimali  üzerinde duruluyor.

    Saldırıda teröriste yardım eden başka bir kişinin olup olmadığı ise  araştırılıyor.

    Saldırgan iki değil bir kişiydi
    Bu arada, daha önce açıklananın aksine saldırganın bir kişi olduğu,  kaçtığı belirtilen kişinin İstanbul Üniversitesi'nde bugün izinsiz gösteri  yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek vermek için İstanbul Emniyet  Müdürlüğü'nün kapısının yakınında bekleyen grupta bulunduğu, çatışma sırasına  bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Bu grupta bulunan ve  aralarında kadınların da olduğu 13 kişi ise gözaltına alındı.

    Silahlı ve bombalı saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde  geniş güvenlik önlemi alındı. Vatan Caddesi'nin büyük kısmı trafiğe kapanırken,  Çapa, Fatih, Bayrampaşa ve Aksaray yönünden Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan tüm yollar  araç ve yaya girişine kapatıldı. Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında çalışan  metro da patlamanın ardından Vatan Emniyet Durağı'nda güvenlik gerekçesiyle  durmadı.



    Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler, İstanbul Emniyet  Müdürlüğü çevresindeki şüpheli paketleri, içinde patlayıcı veya bomba olma  ihtimaline karşı kontrollü bir şekilde fünyeyle patlattı.
 

 
 
 

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze yarım saat kadar önce biri kadın iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Diğer saldırganın yaralı olarak kaçtığı olayda bir polisimiz hafif yaralandı" dedi.

BAŞBAKAN ARAYIP BİLGİ ALDI
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan silahlı  saldırıyla ilgili, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve İstanbul Emniyet Müdürü  Selami Altınok'u arayarak bilgi aldı.
 
1 UZUN NAMLULU SİLAH, 2 EL BOMBASI VE...
 
Valilik açıklaması şöyle:
"Bugün saat 17.50 sıralarında ilimiz Vatan Caddesi üzerinde bulunan  İl Emniyet Müdürlüğü binası uzun namlulu silahla taranmış, çıkan çatışmada saldırıda bulunan kadın terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 1 tabanca bulunmuştur. Çatışma sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuru tedavi altına alınmıştır. Konu hakkında detaylı araştırma ve soruşturmaya ilgili birimlerimizce devam edilmektedir."


YORUMLAR

  • 0 Yorum