Gençler, AGD ile çadır kampında buluşuyor

Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu Çadır Kampları Programları Başlıyor

Gençler, AGD ile çadır kampında buluşuyor
21 Haziran 2015 - 06:23 - Güncelleme: 21 Haziran 2015 - 06:59

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Liseler Komisyonu “Çadır Kampları” programı başlıyor. Çadır kampı programı sayesinde betonlaşan şehirlerin bunalımından bir nebze de olsa kurtulacak olan gençler, hem eğlenecek hem de alanında uzman kişilerden çeşitli eğitimler alacak.

Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu Başkanı Muhammed Ali Aydın gerçekleştirecekleri “Çadır Kampları” programı hakkında açıklamalarda bulundu. Kamp programının okulların kapandıktan sonra başladığını ifade eden Aydın, Ramazan ayında ara verildiğini Ramazan’dan sonra ise tekrar başlayacağını vurguladı.

Hem Dinlenecekler Hem Eğlenecekler

Her sene düzenli ve disiplinli çalışma yürütülerek sene içinde ve yaz tatilinde çeşitli program düzenlediklerini bildiren Aydın, çadır kampı programı sayesinde öğrencilerin sene içindeki yorgunluklarını atacaklarını dile getirdi. Kampların kardeşlik havası içerisinde eğlenceli bir şekilde geçtiğini ifade eden Aydın, “Şuanda yaz dönemine girdik. Son sınıfta okuyan öğrencilerimiz sınavlara girdiler. İnşallah sınavları iyi geçmiştir. Yaz döneminde çadır kampları programı inşa edeceğiz. Bu kamplar sayesinde günümüzdeki betonlaşmadan kaynaklanan bunalımın ardından gençlerimiz rahat bir nefes alacaklar. Doğayla, ağaçlarla iç içe olacaklar. Öğrencilerimiz burada rahatlayacaklar. Bütün yılın stresini üzerlerinden atacaklar. Gençlerimiz burada kardeş olacaklar. Kamplarımızda bir kardeşimiz diğer kardeşimizin odasına gece gidecek ve yüzünü boyayacak. Kardeş halinde eğlenecekler. Kamp programımız Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Katılmak isteyen arkadaşlarımız şube başkanlıklarımıza müracaat edebilir” diye konuştu.

Sene İçerisinde Birçok Program Gerçekleştirdik

Aydın, çadır kamplarının sonunda Türkiye’nin üç bölgesinde okul başkanlarının katılacağı geniş çaplı eğitim ağırlıkla bir kamp programı daha düzenleyeceklerini belirtti. Sene içerisinde gerçekleştirdikleri programlar hakkında da bilgeler veren Aydın, “Sene başında öğrencilerimizi Siyer-i Nebi yarışmasına tabi tuttuk. Yarışmanın neticesinde öğrencilere çeşitli hediyeler verdik. Tüm Türkiye’nin il birincilerini umreye götürdük. Daha sonra yurdun dört bir yanında AGD tarafından düzenlenen Mekke’nin fethi programına öğrencilerimiz dâhil oldu. Ardından ara tatilde Kış Eğitim Kamplarına öğrencilerimiz dâhil oldu. Ardından spor faaliyetlerine katıldılar. Bu kamplara binlerce öğrencilerimiz katıldı. İkinci dönemde ise on binlerce öğrenciyi Çanakkale’de şehit dedeleriyle tanıştırdık. Onların izinden gittiğimizi öğrencilerimize göstermiş olduk. Ayasofya’da sabah namazı programı düzenledik. Bu programlar ile öğrenciler kardeşlik havası içerisinde birbirleri ile tanıştılar” şeklinde konuştu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum