Gram altın, çeyrek altın düşer mi?

Altın fiyatları yüzde 2,81 kazanımla 460 lirayı aştı. Peki gram altın, çeyrek altın fiyatı düşer mi? İşte altın fiyatları ile ilgili merak edilenler...

Gram altın, çeyrek altın düşer mi?
07 Aralık 2020 - 08:01

Altın fiyatları bazda ortalama yüzde yüzde 2,81 oranında yükselerek yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satışı fiyatı bu hafta 460 lirayı aştı. Gram altın fiyatı 460,40 lira oldu.

Cumhuriyet altın fiyatı da yüzde 2,76 oranında artış göstererek 3.054,00 liraya yükseldi. Geçtiimzi hafta 726,00 lira olan çeyrek altın fiyatı da bu hafta 746,00 liraya yükseldi.

GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FİYATI DÜŞER Mİ?

Altın fiyatlarında yaşanan bu yükseliş önümüzdeki haftada devam edecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından araştırılırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. Memiş, ons altın tarafında yaşanacak düşüşlerin gram altın fiyatını da etkileyeceğini belirtti.

Gram altın fiyatında yaşanacak düşüşlerin ons altın tarafında yaşanacak kadar düşüş olmayacağını ifade eden Memiş sosyal sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmelerde gram altın fiyatının dolar kurunun etkisiyle daha sınırlı bi düşüş göstereceğini söyledi.

Gram altında 470 lira seviyesinni yukarı yönlü kıralamadığını ifade eden Memiş, "Burada aşağı yönlü, dolar kurundan ve ons altından olumsuz etkilenecek bir fiyatlama olabilir. 458 TL, devamında 450 TL seviyesine kadar bir geri çekilme öngörüyorum. Bu geri çekilmelerde, altının ve gümüşün ons fiyatına kıyasla, biraz daha sınırlı kalacağını tahmin ediyorum. Çünkü dolar tarafındaki yükseliş isteği, gram altını sınırlayabilir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum