Güler : Demokrat Partiye Operasyon Çekiliyor ....

Yaklaşan yerel seçimler öncesi ittifaklar arası büyük bölünmeler yaşanırken Demokrat Partinin seçimlere kendi logosu “KIRAT” ile girme kararı alması, büyük bir operasyonun başlatıldığı iddiasını gündeme bomba gibi düşürdü!

Güler : Demokrat Partiye Operasyon Çekiliyor ....
27 Şubat 2024 - 01:11 - Güncelleme: 27 Şubat 2024 - 01:15

“Mayası tutmayanların sosyal medyadan operasyonel siyaset yapma dönemi bitmiştir!..”

Yaklaşan yerel seçimler öncesi ittifaklar arası büyük bölünmeler yaşanırken Demokrat Partinin seçimlere kendi logosu “KIRAT” ile girme kararı alması, büyük bir operasyonun başlatıldığı iddiasını gündeme bomba gibi düşürdü! Bir kısım dijital medyada olmak üzere, kısmi siyasi kamuoyu ve belirli guruplarda İstanbul teşkilatlarının başı çektiği bir çözülme başladığı iddia ediliyor. Üst üste gelen asılsız haberlere Demokrat Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Aytekin GÜLER sert yanıtlar verdi.
-Demokrat Parti’ye gerçekten de bir operasyon düzenlendiğini mi düşünüyorsunuz?
“Kesinlikle evet!.. Siyasetin yeniden operasyonel adımlar ile dizayn edilmeye çalışıldığı bir döneme şahitlik ediyoruz. Biz bu senaryoları daha önce de defalarca izledik! Demokrat Parti’nin 1946’dan beri ortaya koyduğu Demokrasi mücadelesi ve ödediği üzücü diyetler de bunun çok önemli kanıtıdır. Türkiye siyaseti belirli dönemlerde kasıtlı olarak çıkmazlara sürüklenmektedir. Bu gibi bazı kasıtlı çıkmazlar, siyaset odaklı olmasına müteakip toplumun karşılaştığı yıkıcı sosyoekonomik koşulları da beraberinde ortaya çıkartmaktadır. Bu operasyonları düzenleyenler için toplumun hiçbir bir değeri yoktur. Onlar için varsa yoksa hizmet ettikleri sahipleri vardır.” 
“Türk siyasetinin kırılma noktası; milletin devletini kucakladığı 1946 yılından bugüne dek yaptığı sayısız hizmetler Demokrat Parti’yi toplum gözünde yıkılmaz bir armada haline dönüştürmüştür. Milletin bir siyasi harekete böylesi bir destek vermesi elbette ki farklı siyasi oluşumları ciddi rahatsız etmektedir. Bu günlere geldiğimizde ise elbette ki Demokrat Parti’nin başta iktidar partisi ve havuz medyası tarafından görülmez gelinmesini daha iyi anlayabiliriz.”
-Peki, sadece iktidar partisi ve havuz medyası mı Demokrat Parti’ye cephe alan?
“Elbette ki hayır!.. Bazı muhalefet partileri ve muhalif medya kanadının da Demokrat Parti’nin güçlenmesi ile ilgili ciddi endişeleri vardır. Biz bu endişeleri çok çok iyi anlayabiliyoruz çünkü Demokrat Parti toplumun hiçbir kesiminin manevi değerlerini kullanarak siyaset yapmamıştır ve ilke olarak da yapmaz. Bu duruş bizi; Anadolu’nun ortak makul değerleri çatısında bir birleşme yuvasına dönüştürmüştür. Bize bunu yaşatmanın içinde olanlar da kendilerini asla demokrat saymasınlar!”
-Asıl başlığımıza dönmek gerekirse, Demokrat Parti’de bugün neler yaşanmakta?
“Sizin de ilginiz olduğu üzere; yine bir operasyonun ortasındayız. Bu defa günümüzün moda algısı ancak bir yapay zekâ eseri olabilecek bir vurgu oluşturulmuştur. Benimde buna ilk sözüm; bu ancak sanal deprem olabilirdir. Anlamsız kişilerin, menfaat siyaseti…”
“Siyasi partilere toplumun her kesiminden vatandaşlarımız katılım sağlayabilir ve bunda hiçbir sakınca da yoktur. Ancak kişiler yaptıkları iş kadar konuşabilmeli ve hadlerini de bilmelidirler. Siyasi partiler kuruluş iddiaları gereği devlet yönetimine taliptirler ancak içerisinde bulunan teşkilat mensupları bazen yanlış tercih olabilir. Böyle durumlarda o kişilere usulü ile görevden el çektirilir. Tabi görevi elinden alınan herkes yaşadığı sendromu kolay atlatamayabilir. Hele de diğer partilerde bir makam ve koltuk kovalıyorlarsa çok daha kötü duruma düşerler. Tıpkı bizim bu sürecimizi başlatanlar gibi. ”
-Demokrat Parti’de yaşanan bu süreci başka partilerde adaylık kovalayan teşkilat mensupları mı başlattı?
“Maalesef ki evet!.. Hem partimizde mayası tutmayan hem de diğer partiler ile dirsek temasında bulunan bazı kişiler yetkili organlarımızca bir değerlendirilmeye tabi tutulmuş, parti disiplinine ve tüzüğüne aykırı davranışları tespit edilmiş ve ona göre de işlemler başlatılmıştır. Bu kişilerin partimiz ile zaten ilişikleri kesilme durumu gündemdeyken konu sulandırılmış ve bu 3-5 kişi gayri ciddi açıklamalar ile partiyi bir yıpratma intikamı hareketine dönüştürmüştür. Bizi şaşırtan tarafı ise bu kişilerin tek bir noktadan emir alarak medya kuruluşlarını da bu yalan ve yanlış haberleri yaptırabilmeleridir.”
“Aslında hiçbir siyasi kariyeri de olmayan kişileri bu açıklamayı yapacak kadar ciddiye almak gerekmez ama dezenformasyona ufak bir dur deme adına bende bu açıklamayı yapma hakkını kendimde duydum. Bu ocakta aldığım terbiye gereği de çizgiyi aşacak bir beyanı tercih etmem ancak kimse sanmasın ki uysal koyunuz!”
“Bakınız; burası dörtyüzbin üyesi ile 78 yıllık Demokrat Parti! Burada elbette ki herkese kapımız açık ancak siyasi ilkeleri olmayanları takdir edersiniz ki da aramızda barındıramayız. Bizim büyüklerimiz elli yıl devleti yönetti ve tüm Dünya’nın yokluk yıllarında mucizeler başardı. Biz Genel Başkanımız Sn. Gültekin UYSAL’ın güçlü iradesi ve olgun duruşu sayesinde Türkiye’de siyasetin darmadağın olduğu son 22 yılda ayakta durabildik. Türkiye’nin iktidardan sonra gelen barajı aşmış 4-5 partisinde dahi yaşanan kırılmalara karşın biz dimdik ayaktayız.  ”
-Siz teşkilatlarınızda bir bölünme olduğunu kabul etmiyor musunuz?
“Bölünmeden ne anladığınıza bağlı desem… Sayısal olarak bakarsanız evet bazı ilçelerimiz ve yöneticilerimiz ile yollarımız ayrıldı ancak bu noktada onların partimize katıldığı tarihe ve vermedikleri gayreti size sorsam? Biz bazı gerçekler ile yüzleşmeye hazırız ancak gerçekler göreceli olmamalıdır. Bu ayrılıkların fayda-zarar tahlilini doğru yaparsak biz bu süreci bir yıkım değil bir yenilenme olarak görebiliriz.”

“Bakın ben size durumu en net hali ile şöyle özetleyeyim… Siyaset maya işidir; tutmazsa tutmaz!.. Görevler verildiği gibi de geri alınır. Bu koltuklar hiç kimsenin babasının tapulu malı değildir. Siyasi parti vakıf gibidir; vatan için hayrına aslanlar gibi çalışacaksın, üreteceksin. Biz şahsi menfaatleri gereği makam kovalayanların buradaki istikballerine taş koyuyorsak, şimdi onları yanlarına alan diğer partiler düşünsün.
İşin özü budur ve ancak eğer ki konuyu incelemeden bunu haber yapan medya grupları var ise de onlar önce basın ilkelerini ve ahlaklarını gözden geçirmelidir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum