HAYATA DEĞER KATAN KADINLAR İSTANBUL'DA

Saadet Partisi Kadın Kolları’nın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği Hayata Değer Katan Kadınlar programı İstanbul Green Park Hotel’de gerçekleştirildi.

08 Mart 2022 - 20:26
Saadet Partisi Kadın Kolları’nın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği Hayata Değer Katan Kadınlar programı İstanbul Green Park Hotel’de gerçekleştirildi.

İstanbul İl Kadın Kolları’nın organizasyonuna Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye EKİNCİ ve beraberindeki heyet katıldı.

Kadınlardan yoğun ilgi gören programda beş farklı kategoride plaketler sahiplerine ulaştı.
Annelik plaketi Yaşar GÜRDAMAR ve Nurşen HANÇER’e, Bilim ve Akademi plaketi Sinem BİRGÜL’e, Girişimcilik ve Üreticilik plaketi Didar DİRİ’ye, İyilik plaketi Hacer FOGGO’ya verilirken, Kültür Sanat ve Spor plaketi Gülten AKAGÜNDÜZ’e verildi.

Nurgül Beytiye EKİNCİ, tüm illerde gerçekleştirdikleri bu programlarla; faydalı çalışmalarıyla örnek olan, kişiliği ve hayatı ile yol gösteren, azim, inanç ve fedakarlıklarıyla ilham veren kadınlara teşekkür etmek ve destek vermek olduğunu amaçladıklarını ifade etti.

Ekinci, sahip olduğu özelliklerin farkında ve bu potansiyelini; iyinin, güzelin, faydalı ve doğru olanın gerçekleşmesi için kullanan kadın; dünyayı imar eder, medeniyeti inşa eder, toplumu ihya eder, diye konuştu.

*Sessiz Çığlığın Sesidir, Feryadıdır Bu Salon.*

Program öncesinde Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu tarafından organize edilen "Uygur Kadınlar İçin 8 Mart'ta 8 Dakika Ayağa Kalk" buluşmasına katılan EKİNCİ; Doğu Türkistan'da, Filistin'de, Myanmar'da, Suriye’de, Hindistan'da, Ukrayna’da, Türkiye'de ve dünyadaki tüm mazlum kadınların, 8 Mart dolayısıyla sessiz çığlıklarının sesi olduğumuzu ve bunu dile getirmek için bugünden itibaren yedi gün, yirmi dört saatimizi kullanacağımızı herkesin huzurunda ilan ediyoruz ve diyoruz ki, sessiz çığlığın sesidir, feryadıdır bu salon. Sessiz çığlığın harekete geçtiği ve bunun karşılık bulacağı bir gündür bugün..."

Plaket sahiplerinin konuşmaları ve sinevizyon gösterimleri ile Hayata Değer Katan Kadınlar programı nihayete erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum