Hekimsen'den 'Doktorlara silah ruhsatı verilsin' talebi

Hekimsen'e bağlı doktorlar, sağlıkta şiddeti önlemek adına bir talep listesi hazırladı. Sağlık Bakanlığı'na iletin listede 'Doktorlara silah ruhsatı verilesin' maddesi dikkat çekti.

Hekimsen'den 'Doktorlara silah ruhsatı verilsin' talebi
12 Temmuz 2022 - 00:22
Karakaya'nın vefatının ardından bazı doktorlar, durumu protesto ederek iş bırakma eylemi düzenlerken bazı doktorlar ise taleplerini dile getirdi.
 
Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekimsen), Sağlık Bakanlığı'na talep listesi yolladı.
 
'Doktorlara silah verilsin' talebi
Sosyal medya hesabından paylaşılan "Sağlıkta Şiddet için Acil Önlem Önerilerimiz" başlıklı yazıda, doktorlara çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi ve elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması istendi.
 
Verilen önerilerden en dikkat çekeni ise şu oldu:
 
"Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM'lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanması." ifadeleri kullanıldı.
 
Büyük tepki geldi
Yayınlanan bu bildiriye sosyal medyadan, hekimler ile hastaların karşı karşıya getirileceği endişesinden dolayı büyük tepki geldi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum