Hulusi Akar: Mehmetçik, Afganistan'da görevlerini başarıyla icra etti

Türk askerinin Afganistan'daki yaklaşık 20 yıllık varlığını değerlendiren Akar, tahliye sürecine ilişkin konuştu. Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünü dünyaya gösterdi" dedi.

Hulusi Akar: Mehmetçik, Afganistan'da görevlerini başarıyla icra etti
29 Ağustos 2021 - 02:52

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Afganistan'dan tahliyesini tamamladı.

Tahliye edilen TSK personeli için Mamak'taki 4. Kolordu Komutanlığı'nda karşılama töreni düzenlendi.

"DEĞERLERİMİZE YARAŞIR ŞEKİLDE..."

Bakan Hulusi Akar, törende yaptığı konuşmada, Afganistan'da bulunduğu süre içerisinde Mehmetçik'in yürüttüğü görevlerden övgüyle bahsetti.

Akar, "Mehmetçik, görev aldığı tüm coğrafyalar gibi Afganistan’da da milli, manevi ve mesleki değerlerimize yaraşır şekilde görevlerini başarıyla icra etti." diye konuştu.

TSK GÜCÜNÜ DÜNYAYA GÖSTERDİ"

Kabil'den tahliyeleri değerlendiren Akar,"Kabil Havaalanı'ndaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin kısa sürede sorunsuz şekilde gerçekleşmesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü bir kez daha dünyaya gösterdi.

KABİL-İSLAMABAD ARASINDA HAVA KÖPRÜSÜ

Tacikistan ve Pakistan'da önceden konuşlandırdığımız 8 uçağımızla Kabil-İslamabad arasında hava köprüsü kuruldu. 8 uçak ve 2 helikopterle gerçekleştirdiğimiz uçuşlarla personelimiz ve vatandaşlarımız 48 saatten az bir sürede Kabil'den tahliye edilmiştir." dedi.

Hulusi Akar: Mehmetçik, Afganistan da görevlerini başarıyla icra etti #1

ORGENERAL GÜLER'İN KONUŞMASI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Afgan halkının barış, huzur ve istikrarına katkı sağlamak amacıyla 2002'den bu yana NATO şemsiyesi altında eğitim, danışmanlık ve güvenlik desteği sağlayan ve bu tarihi görevi büyük bir başarıyla tamamlayan TSK personeliyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Afganistan'dan gelen personele "Hoş geldiniz" diyerek seslenen Güler, ortak bir geçmiş ve tarihi bağ bulunan dost ve kardeş Afganistan'da 2002 yılından bu yana yürütülen barışı koruma görevlerinin, Türk milletini ve TSK'yı temsil mahiyetinin olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum