İlahiyatçı Yazar Bilal Okullu ile ortadoğu röportajı ;

Son dönemlerde ortadoğu hakkındaki tesbitleriyle gündemde olan İlahiyatçı Yazar Bilal Okullu' ya Ortadoğudaki yaşanan son gelişmeleri ve Ortadoğunun geleceğini sorduk...

İlahiyatçı Yazar Bilal Okullu ile ortadoğu röportajı ;
06 Nisan 2015 - 22:02 - Güncelleme: 07 Nisan 2015 - 03:40

Ortadoğudaki gelişmeleri genel anlamda nasıl değerlendiriyorsunuz ?

 

Ortadoğuyu genel anlamda değerlendirmek gerekirse ABD ve Kuklalarının Ortaçağ zihniyetini günümüze taşıyarak müslüman devletler üzerinde sömürü arayışında olması ve bu amaç doğrultusunda her türlü oyunu çevirmesi olarak özetleyebiliriz. 

 

Peki bu oyunlar karşısında müslümanların duruşu nasıl ve nasıl olmalı ?

 

Mücadelesini veren Müslümanlar yönünden bakarsak diyecek birşey yok elbette. Çünkü bu bir imtihan. Hatta ağırlıklı olarak bizlerin imtihanı olarak değerlendirebiliriz. Çünkü bir Gazzeli, bir suriyeli veya bir çeçenistanlı müslümanın verdiği imtihan basit . Hakkın tarafında savaşması,mücadele etmesi onun imtihanını tamamlıyor. Asıl bakılması gereken bu durumda bizim ne yaptığımız . Sadece kınamak ile gönlü mutmain olan müslümanımı oynayacağız yoksa bizlerde kardeşlerimiz için ve İslamın yücelmesi için mücadelemi edeceğiz. Bütün mesele çizgimizi iyi belirlemede. Aslında işi zor olan bizleriz . Allah (c.c.) bizlerin yardımcısı olsun.

 

 

Amin hocam. Son olarak Ortadoğunun geleceği hakkında yorumlarınız nedir ?

 

Allah (c.c.) Kuran'ı kerimde ''...Batıl zail olmaya mahkumdur'' buyuruyor. Ortadoğuda mücadele eden müslüman kardeşlerimizin Allah(c.c.)'ın izniyle batılı zail edeceklerine ve Müslüman coğrafyasını huzura kavuşturacaklarına inancım tam. Allah(c.c.) cümlemize bu imtihanda sınavımızı doğru verebilmeyi nasip eylesin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum