İran, Amerika'yı Birleşmiş Milletler'e şikayet etti..

İran, Venezuela’ya petrol sevkiyatını engellemeye engellemeye çalışan Amerika’yı Birleşmiş Milletler’e bir mektupla şikayet etti..

İran, Amerika'yı Birleşmiş Milletler'e şikayet etti..
18 Mayıs 2020 - 04:24

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin Venezuela’ya petrol sevkiyatını engellemeye yönelik girişimlerde bulunduğu gerekçesiyle ABD’yi, Birleşmiş Milletler’e (BM) şikayet etti.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Zarif, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e hitaben bir mektup yazdı.

MEKTUPTA HANGİ İFADELER YER ALDI?

 

Zarif, mektubunda, “ABD’nin yasa dışı tehlikeli ve kışkırtıcı tehditleri, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden bir tür korsanlıktır. ABD’nin dünyada güç kullanmayı bırakması ve uluslararası hukukun kuralına, özellikle de açık denizlerde nakliye özgürlüğüne saygı duyması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Zarif, ABD’nin söz konusu tehditlerine karşı İran’ın gerekli tedbirleri alacağını kaydetti.

 

 

ABD, yaptırım uyguladığı Venezuela ve İran arasındaki ticareti engelleme çabasında

İran medyasında, ABD’nin, İran tarafından Venezuela’ya gönderilen yakıt tankerlerini engellemek için 4 savaş gemisi ve bir devriye uçağını Karayipler’e gönderdiği iddia edilmişti.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerinden Venezuela, yaptırımlar ve ekonomik kriz nedeniyle petrol rafinerilerini etkin çalıştıramıyor. İran ise ürettiği petrolü satmakta zorlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum