İslam coğrafyasının sorunları masaya yatırılacak

ESAM’ın ev sahipliğinde 28’inci uluslararası Müslüman topluluklar birliği kongresi gerçekleşiyor…

İslam coğrafyasının sorunları masaya yatırılacak
14 Aralık 2019 - 04:24 - Güncelleme: 14 Aralık 2019 - 04:25

ESAM tarafından organize edilen 28’inci Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi bugün Ankara’da gerçekleşiyor. ‘Yeni Bir Dünya İçin Barış, Adalet ve Merhamet’ temasıyla düzenlenen programa 60 ülkeden 120’ye yakın İslam önderi katılıyor. Filistin, Moro, Keşmir, Doğu Türkistan, Yemen, Suriye gibi İslam bölgelerinin durumunun masaya yatırılacağı programda, çözüm yolları konusunda istişareler yapılacak.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi (MTB), ‘Yeni Bir Dünya İçin Barış, Adalet ve Merhamet’ temasıyla 28’inci kez bugün Ankara’da toplanıyor. İki gün boyunca Ankara The Green Park Hotel’de gerçekleştirilecek olan uluslararası toplantıya 60 ülkeden 120’ye yakın İslam dünyasının siyasi hareket liderleri, başkanları, temsilcileri, sivil toplum ve kanaat önderleri, akademisyenler, ilim adamları, aktivistler ve kurum temsilcileri katılacak.

 

 

İSLAM COĞRAFYASININ SORUNLARI MASAda

8 ALTI oturum ve 40’a yakın tebliğin sunulacağı kongrede, İslam coğrafyasının sorunları ve sıkıntıları masaya yatırılacak. Özellikle kısa bir zaman önce özerkliğini kazanan Bangsamoro Müslümanlarının geleceği ile ilgili de Müslüman liderler istişarelerde bulunacak. Filistin, Moro, Keşmir, Doğu Türkistan, Yemen, Suriye gibi İslam bölgelerinin durumunun masaya yatırılacağı programa, Bangsomoro Başbakanı Hacı Murat İbrahim onur konuğu olarak katılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum