İstanbul'da arızalanan asansör ve yürüyen merdivenler, vatandaşı bezdirdi

İstanbul'da sık sık yaşanan asansör ve yürüyen merdiven arızaları vatandaşın tepkisine neden oluyor. Arızalardan ötürü yaşlılar ve bebek arabalı kadınlar merdivenleri çıkmakta güçlük çekiyor.

İstanbul'da arızalanan asansör ve yürüyen merdivenler, vatandaşı bezdirdi
13 Temmuz 2022 - 23:01
İstanbul'da toplu taşımada yaşanan tek sorun otobüslerin arızalanması yada arızalanan otobüslerin vatandaşlar tarafından itilmesi değil.
 
Vatandaşları bezdiren bir diğer sorun ise İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı metro, tramvay ve metrobüs gibi bazı toplu taşıma duraklarındaki asansör ve yürüyen merdivenlerde meydana gelen arızalar.
 
Vatandaşlar çözüm talep ediyor
Asansörlerle yürüyen merdivenleri kullanmak zorunda kalan yaşlı, hasta veya çocuklu yolcular ise duruma tepki göstererek yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını talep etti.
 
"Sizin için yeniliyoruz"
Duraklarda arızalı olan yürüyen merdivenler ve asansörlerin önlerinde ise "Planlı revizyon" veya "Sizin için yeniliyoruz" yazıları asıldı.
 
Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı boyunca bazı Karadeniz, Uluyol/Bereç ve Topkapı duraklarındaki asansörler ve Ali Fuat Başgil durağındaki yürüyen merdivenlerin hizmet vermediği görüldü.
 
Altunizade durağında 3 farklı bitiş tarihi
Altunizade metro durağında da nisan ayında planlı bakıma, revizyona girilen yürüyen merdiven için ilk önce 30 Nisan, daha sonra 30 Mayıs ve son olarak 30 Haziran, bitiş tarihi olarak yazılırken yürüyen merdivenlerin çalışmadığı gözlendi.
 
Söz konusu durakta arızanın giderilememesi üzerine merdivenin kapatıldığı paravanda 15 Temmuz'da bakımın biteceğine yönelik bilgilendirme yazısı asıldı.
 
Anadolu Yakası'ndaki Söğütlüçeşme ile Avrupa Yakası'ndaki Beylikdüzü güzergahları arasında sefer yapan metrobüs hattında bazı duraklardaki asansörler arıza ve çeşitli gerekçelerle hizmet vermiyor.
 
Yolculardan Mehmet Şevket Akbay, arıza nedeniyle engellilerin bazı duraklardaki asansörleri kullanamadığını ve bu nedenle zorluk yaşadığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum