İstanbul hava durumu: Ocak ayında kar yağacak mı?

İstanbul hava durumu ile ilgili Meteoroloji'den rapor geldi. İstanbul susuz ve sıcak bir kış yaşarken "Ocak ayında kar yağacak mı?" sorusunun cevabı araştırılıyor.

İstanbul hava durumu: Ocak ayında kar yağacak mı?
02 Ocak 2021 - 10:25

İstanbul susuz ve sıcak bir kış mevsimi yaşıyor. Su rezervleri giderek azalan İstanbul‘da vatandaşlar kar yağışı için beklentiye girdi. İstanbul'a Ocak ayında ilk kar yağışı ne zaman yağacak? sorusu milyonlarca insanın merak konusu.

Ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi İstanbul’da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. Yağış olarak ise çok kötü bir mevsim yaşanıyor. Çiftçisinden normal vatandaşına herkesin umudu 2021’de bu tablonun değişmesi ve kar yağışının gelmesi.

İSTANBUL'A YAĞMUR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına baktığımızda İstanbul’a Ocak ortasına kadar kar yağışı gelmese de, yağmurlu bir havanın etkili olabileceği düşünülüyor. Ocak ortasına kadar yağmurlu sistemler İstanbul’a art arda gelebilir.

Ocak ortasından sonra meteorolojik raporlarda belirli oranlarda soğuma görülüyor. Fakat kıyı kesimlerde bunun ne kadar kar yağışı bırakacağı şimdilik bilinmiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum