İTRAİL İN KÖPEĞİ sisi MÜSLÜMANLARI İDAM EDİYOR

Mısır İçişleri Bakanlığı, idama mahkum edilen Mahmud Ramazan’ın cezasının infaz edildiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İskenderiye kentinde bir binadan çocukları atma olayına karışmakla suçlanan Mahmud Ramazan isimli kişinin idam edildiği belirtildi.

İTRAİL İN KÖPEĞİ sisi MÜSLÜMANLARI İDAM EDİYOR
08 Mart 2015 - 06:20 - Güncelleme: 08 Mart 2015 - 07:18

Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na (İhvan) üye olmadığı kaydedilen Mahmud Ramazan’ın askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı olduğu ifade ediliyor. Söz konusu idam, “Mısır’daki 25 Ocak 2011 halk devriminin ardından uygulanan siyasi arka planı olan ilk idam” olarak nitelendirildi.

İskenderiye’nin Sidi Cabir bölgesinde, 5 Temmuz 2013’te darbe karşıtları ile yandaşları arasında çıkan olaylarda, bir çocuğun binadan atılması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından sanıklar hakkında, “kasten adam öldürmek, silah bulundurmak, İhvan’a üye olmak, vatandaşları korkutmak, kamu kurumlarının çalışmasını engellemek” iddialarıyla dava açılmıştı. Yerel mahkeme, 19 Mayıs 2014’te sanıklardan Mahmud Ramazan’ı idama, 18 kişiyi de müebbet hapse mahkum etmiş, aynı davada 8 kişiyi 15’er, 35 kişiyi 10’ar yıl ve 1 kişiyi de 7 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Söz konusu kararlara itiraz edilmiş, 5 Şubat’ta temyizi görülen davada kararlar aynı şekilde onanmıştı.

3 Temmuz 2013’te Abdulfettah Sisi’nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklandı ve hapse atıldı. Mursi hakkında açılan farklı davalarda yargılanıyor. Darbe sonrasında sokağa dökülen göstericilere güvenlik güçlerinin çok sert müdahalesi sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın yöneticileri darbenin ardından idam cezasına ve ağır hapis cezalarına mahkûm edildi. Ülkede darbenin ardından başlayan büyük çapta insan hakları ihlalleri nedeniyle mağdur olan kesimler arasında gazeteciler de var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum