Kaç öğrenci uzaktan eğitimden yararlandı?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, koronavirüs pandemi sürecinde uzaktan eğitimle beraber ortaya çıkan “eğitimde fırsat eşitsizliğini” Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Kaç öğrenci uzaktan eğitimden yararlandı?
29 Ağustos 2020 - 06:37

Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Karaduman, “Pandemi sürecinde uzaktan eğitim yönteminden yararlanamayan öğrenci sayısı kaçtır?” diye sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, koronavirüs pandemi sürecinde uygulanan uzaktan eğitim yöntemin eğitimdeki fırsat eşitsizliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Uzaktan eğitimin oluşturduğu fırsat eşitsizliğini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması için soru önergesi veren Karaduman, pandemi sürecinde eğitimde yaşanan gelişmelerle ilgili sorular yöneltti.

UZAKTAN EĞİTİM FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİ ARTIRDI

Karaduman, eğitimde fırsat eşitsizliği konusunun ülkenin önemli tartışmalarının başında geldiğini dile getirerek, “Kovid-19 salgını ile birlikte ‘eğitimde fırsat eşitliği’ konusu ciddiyetle ele alınmakta ve pandemi sürecinde uygulanan uzaktan eğitim yönteminin eğitimdeki fırsat eşitsizliğini artırdığı belirtilmektedir. Türkiye’de sosyoekonomik imkânları değerlendirildiğinde dezavantajlı durumda olan ailelerin çocuklarının farklı eğitim uygulamalarından faydalanabilmesi için gerekli önlemlerin alınması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesinde Karaduman, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a 5 soru yöneltti:

1. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim yönteminden yararlanamayan öğrenci sayısı kaçtır?
2. Uzaktan eğitim uygulamalarına ulaşamayan öğrencilerin eğitim açıklarını gidermek için bakanlığınızca hangi çalışmalar yapılmıştır?
3. Yeni eğitim döneminde, evlerinde internet bağlantısı ve televizyon bulunmayan öğrencilerin uzaktan eğitim yöntemiyle eğitimlerine devam edebilmesi için ne tür çalışmalar yapılacaktır?
4. Olanaksızlıklardan dolayı teknolojiyi kullanma becerisi gelişmemiş olan ailelerin uzaktan eğitim için gerekli materyalleri kullanabilmesi için gereken bilgilendirme/uyum çalışmaları yapılmakta mıdır?
5. Uygulamalı, teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin eğitime devam edebilmeleri için hangi alternatif yöntemler düşünülmektedir?

YORUMLAR

  • 0 Yorum