Karamollaoğlu'ndan Kudüs çağrısı! İhtilafları kenara bırakıp ittifak..

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, hafta sonu İstanbul’da düzenlenecek ‘Büyük Kudüs Mitingi’ ile ilgili önemli bir çağrıda bulundu.

Karamollaoğlu'ndan Kudüs çağrısı! İhtilafları kenara bırakıp ittifak..
06 Şubat 2020 - 10:00

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündemin önemli konu başlıklarını değerlendirdi. Karamollaoğlu, basın toplantısına, İdlib şehitlerine ve Van’ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden, askerlerimize ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabırlar dileyerek başladı.

İHTİLAFLARI KENARA BIRAKIP İTTİFAK YAPMA GÜNÜ

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, hafta sonu İstanbul’da düzenlenecek ‘Büyük Kudüs Mitingi’ ile ilgili “Kudüs demek Mekke, Medine, Şam, Trablus, Urumçi, Arakan, İstanbul demektir. Bugün Kudüs için bütün kimliklerden sıyrılıp tek bir yürek olma günüdür. Bütün siyasi partileri mitinge davet ediyorum. Meclis’teki bütün partilerin ittifak halinde Amerika’nın bu kararına tepki göstermesini hem takdirle hem de şükranla yâd etmeyi bir vazife görüyorum” çağrısında bulundu.İDLİB OPERASYONLARI SON BULUP BARIŞÇIL ÇÖZÜM YOLU ARANMALI

Gündemin sıcak maddesi olan İdlib’de yaşananlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, İdlib’de bir insanlık krizi yaşandığını belirtti. İdlib ile ilgili Astana ve Soçi süreçlerinin kendilerini barış adına bir nebze de olsa umutlandırdığını ancak son yaşanan gelişmelerin umudun yerini endişeye bırakmasına neden olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, “İdlib’de gerçekleşecek olan büyük bir çatışma kimsenin faydasına olmayacaktır. Burada en büyük zararı ne yazık ki yine mazlum sivil halk görecektir. Bu sebeple Rusya ve Suriye rejimine İdlib’e başlatılan operasyonu durdurma çağrısı yapıyor ve tekrar barışçıl çözüm yolları aranmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

İŞÇİYE FARKLI, KÖPRÜYE FARKLI ZAM

Avrasya Tüneli’ne yapılan ve kamuoyunda dikkat çeken yüzde 56 oranındaki zammı değerlendirerek sözlerine devam eden Karamollaoğlu, konu ile ilgili hükümete şu soruyu yöneltti: “Şimdi sormak istiyorum; işçimize, emeklimize zam yapılırken enflasyon rakamları baz alınırken köprülere, tünellere yapılan bu fahiş zam ne demek oluyor?”ÜÇKÂĞIT EKONOMİSİ İLE BU GEMİ DAHA FAZLA YÜZEMEZ

TÜİK tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon rakamları ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Yıllık bazda enflasyon yüzde 12,15 olarak belirlenmiş. Peki, nasıl belirlenmiş; TÜİK kira, fatura ve gıdanın enflasyon hesabındaki payını azaltarak hesaplamaya gitmiş. İnsanımız maaşını aldıktan sonra kira, fatura ve gıda alışverişini yapınca elinde para kalmıyor. Ama iktidarın bundan haberi yok! Çünkü iktidarın enflasyonu ile milletin enflasyonu farklı. Ekonomiyi düzeltemeyen bu basiretsiz yönetim rakamları düzenliyor” ifadelerini kullandı.

İTİBARLARINI DÜŞÜRÜYORLAR

Vatandaşların yaşadıkları sorunları yöneticilere duyurmak için sosyal medyayı kullanmak zorunda kaldığını ancak hükümetin buna bile büyük tepki gösterdiğini dile getiren Karamollaoğlu, Silopi’de bir öğretmenin Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Meclis’te yaptığı bir konuşmayı paylaşması sonrası 85 km uzaklıkta bir beldeye sürgün edildiğini hatırlattı. Böyle bir kararı alanlar için “Allah akıl fikir versin” diyen Karamollaoğlu, “Her tepkiye gösterilen aşırı tepki iktidarın itibarını her geçen gün biraz daha düşürüyor. Ancak onlar, bunun farkında değiller” açıklamasında bulundu.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN BOP’UN KARŞISINDA DURACAĞIZ

Gündemin bir diğer önemli gündem maddesi olan ‘Yüzyılın Anlaşması’ ile ilgili de açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, BOP ve Arz-ı Mev’ud projelerinin gerçekleştirilmesi için büyük çaba sarf edildiğini ancak bedeli ne olursa olsun Müslümanca yaşamanın haysiyetine talip olanların bu projenin sonuna kadar karşısında olduklarını vurguladı.

DÜNYA SİYONİZM’İNE KARARLILIĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ

Kudüs’ün İslam âlemi için önemine değinen Karamollaoğlu, “Kudüs demek Mekke, Medine, Şam, Trablus, Urumçi, Arakan, İstanbul demektir. Eğer bugün Kudüs’ü müdafaa edemezsek yarın Diyarbakır’ı, Konya’yı, İstanbul’u müdafaa edemeyiz. Bu sebeple dünya Siyonizm’ine kararlılığımızı göstermek için Yenikapı’da olacağız” dedi.

BÜTÜN PARTİLERİ MİTİNGE DAVET EDİYORUZ

Siyasi görüşü, partisi, ideolojisi ne olursa olsun herkesi 9 Şubat Pazar günü İstanbul Yenikapı’da düzenleyecekleri ‘Büyük Kudüs Mitingi’ne davet ettiklerini belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Bugün Kudüs için bütün kimliklerden sıyrılıp tek bir yürek olma günüdür. Bugün Kudüs için ihtilaflarımızı bir kenara bırakma, ittifak etme günüdür. Bütün siyasi partileri mitinge davet ediyorum. Meclisteki bütün partilerin ittifak halinde Amerika’nın bu kararına tepki göstermesini hem takdirle hem de şükranla yad etmeyi bir vazife görüyorum. İslam dünyası, içinde bulunduğu tartışmalardan sıyrılmalı Siyonizm’e karşı tek bir yürek olmayı başarmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizi bir kere daha 9 Şubat Pazar günü Yenikapı’ya davet ediyorum. Gayret bizden, zafer Allah’tan. İnşallah Yenikapı’da buluştuğumuz gibi en kısa zamanda özgür Kudüs, özgür Mescid-i Aksa’da hep beraber buluşacağız.”BÖLGEMİZDE YAŞANAN SON GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand’ı makamında kabul etti. Kabulde Karamollaoğlu’na Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez de eşlik etti. Karşılıklı olarak memnuniyetlerin dile getirildiği kabulde, son dönemlerde bölgemizde yaşanan olaylar hakkında değerlendirmeler yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum