Kemal Kılıçdaroğlu: Garibanın sırtından faizi teşvik ettiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, döviz endeksli TL mevduatı ile döviz sahiplerinin garibanlar tarafından fonlandığı bir düzen getirildiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Garibanın sırtından faizi teşvik ettiler
21 Aralık 2021 - 18:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde ekonomi vardı.

"GİZLİ FAİZİN DİK ALASINI UYGULADILAR"

CHP Genel Başkanı, yaşanan sorunların temelinde güven problemi olduğunu söyleyerek döviz endeksli TL mevduatı konusuna da değindi.

Kılıçdaroğlu, "Devlet birilerinin deneme alanı değildir. Onun kumar masasına süreceği imkan değildir. Hazine kumar masasına sürülemez. Hazinede olmayan bir para ile garanti verdiler. Dün yaptıkları buydu. Din bunu emrediyor diye diye gizli faizin dik alasını uyguladılar. Ama şimdi bunu yaparak Türkiye'yi daha da büyük bir girdabın içine soktular.

"GARİBANIN DÖVİZ SAHİBİNİ FONLADIĞI BİR DÜZEN"

Türkiye'yi garibanın, döviz sahibini fonladığı saçma sapan bir karanlığa götürdüler. Garibanın bankada dövizi olanı fonladığı bir düzeni getirdiler. Kurla TL arasında fark çıkarsa o fark hazineden ödenecek. Yani garibanın parasından ödenecek. Kime ödenecek? Bankada doları olana. Akıl var mantık var. Nasıl bunu yaparlar? Garibanın sırtından faizi teşvik ettiler. 

"BUNA RAĞMEN ERDOĞAN'I DESTEKLEYENLER OTURUP DÜŞÜNMELİ"

Hem de dolar garantili olarak. Nas bunun neresinde? O garibanlardan bazıları bu gelişmeleri kutluyor. Buna rağmen Erdoğan'ı destekleyenler oturup düşünmesi gerekiyor. " dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum