Koronavürüsü hafif geçirenlerle ilgili önemli bilgi: 10'uncu günden sonra bulaştırıcılık seviyeleri düşüyor

Tüm dünyayı etkisini altına alan koronavirüs salgınını hafif geçirenlerle ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı. Söz konusu bilgiye göre, Kovid-19'u hafif geçirenlerin veya semptom göstermeyenlerin bulaştırıcılık seviyeleri 10'uncu günden sonra düşüyor. Salgını ağır geçirenler ise virüsü 20 güne kadar bulaştırabiliyor.

Koronavürüsü hafif geçirenlerle ilgili önemli bilgi: 10'uncu günden sonra bulaştırıcılık seviyeleri düşüyor
24 Ekim 2020 - 07:59

DÜNYA ÇAPINDA 77 ARAŞTIRMANIN BULGULARI DEĞERLENDİRİLDİ

Asian News International'ın (ANI) haberine göre, sonuçları "Infection Control and Hospital Epidemiology" dergisinde yayımlanan çalışmada, Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi (OHSU) ve Oregon Eyalet Üniversitesinden uzmanlar, dünya çapında 77 araştırmanın bulgularını değerlendirdi.

HAFİF GEÇİRENLERDE BULAŞTIRICILIK 10'UNCU GÜNDEN SONRA DÜŞÜYOR

Çalışmada Kovid-19'u ağır geçiren hastaların virüsü 20 güne kadar bulaştırabildiği tespit edilirken hafif geçirenlerde veya semptom göstermeyenlerde bu sürenin 10 güne düştüğü gözlendi.

Doçent Dr. Monica Sikka, "İnsanlar uzun süre virüs yayabiliyor olsalar da incelediğimiz araştırmalar, bulaşıcılığı 'öngörebilen' canlı virüsün, hafif semptomları olan kişilerde yalnızca 9 güne kadar tespit edildiğini gösterdi" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum