Mardin'de katliam gibi kaza: 16 ölü, 29 yaralı

Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirirken, 29 kişi de yaralandı.

Mardin'de katliam gibi kaza: 16 ölü, 29 yaralı
20 Ağustos 2022 - 21:40
Gaziantep'te 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi.
 
İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.
 
Kazazedelere yardım görevliler ile çevrede toplanan yurttaşlara da arkadan gelen başka bir TIR çarptı.
 
16 kişi hayatını kaybetti
Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi de yaralandı.
 
"Tüm ekiplerimiz seferber"
Kaza sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu: "Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin." dedi.
 
Fahrettin Koca rakamları verdi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada ölü sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı.
 
Fahrettin Koca, "İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı." ifadelerini kullandı.
 
Bakan Soylu bölgeye gitti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'deki feci kaza nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye hareket etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum