Miraç Kandili nedir, ne demek? Miraç Kandili anlamı ve önemi hakkında bilgiler

Müslümanlar yılın ilk kandili olan Regaip Kandili’ni 3 Şubat tarihinde idrak ettiler. Şimdi sıra üç aylarda recep ayı içerisinde bulunan ikinci kandile geldi. Miraç Kandili 27 Şubat tarihinde idrak edilecek. Peki, Miraç Kandili nedir, ne demek? İşte Miraç Kandili anlamı ve önemi

Miraç Kandili nedir, ne demek? Miraç Kandili anlamı ve önemi hakkında bilgiler
27 Şubat 2022 - 11:25

Miraç Kandili 2022 yılında 27 Şubat tarihinde idrak edilecek. Miraç Kandili’nin idrak edildiği Miraç gecesinde İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Miraç, Cenab-ı Hak’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda O’na yaklaşmaktır.

MİRAÇ KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİİslam inancına göre, Hazreti Muhammed, M

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti. 

Miracın bir diğer hediyesi ise “Âmenerrasulü” diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Her gün yatsı namazından sonra bu ayetler okunur, iman dile getirilir. 

iraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti. 

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum